Samsung’un Bir Sonraki Amiral Gemisinde Büyük Olasılıkla 3.5mm Kulaklık Girişi Olmayacak

1
0
0
0
0
Samsung’un Bir Sonraki Amiral Gemisinde Büyük Olasılıkla 3.5mm Kulaklık Girişi Olmayacak
SamMobile’ın aktardığı bilgilere göre Samsung, bir sonraki amiral gemisinde tıpkı iPhone 7’de olduğu gibi 3.5mm kulaklık girişini kullanmayacak.

Bildiğiniz gibi Galaxy Note 7, Samsung’un USB Type-C portuna sahip ilk akıllı telefonuydu. Şirket, gelecekteki tüm amiral gemilerinde de aynı bağlantı entegrasyonunu kullanabileceğinin sinyallerini vermişti. Bundaki en temel neden ise Type-C’nin diğer bağlantı versiyonuna oranla cihazı daha hızlı şarj etmesi ve veri aktarımını daha hızlı gerçekleştirmesi.

Dün paylaştığımız haberimizde, Audio Device Class 3.0 Şartnamesi'ne göre Orijinal Ürün Üreticileri (OEM) cihazlarına USB-C girişini eklediklerinde 3.5mm kulaklık girişlerini de kaldırabileceklerinden bahsetmiştik. Samsung, tam da bundan faydalanmak için USB Type-C’yi kullanacağı cihazlarında muhtemelen bundan sonra 3.5mm kulaklık girişini tercih etmeyecek.

Bununla ilgili Samsung’tan kesin bir açıklama gelmedi fakat dış basında böyle bir tahminde bulunmanın da yanlış olmayacağı görüşü hakim. Bakalım bu gelişmeler, şirketin en yakın tarihte duyuracağı Galaxy S8’le birlikte karşımıza çıkacak mı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0