Samsung'un Aldığı Yeni Patent, Galaxy 11'in Tasarımına İşaret Ediyor Olabilir

34
8
5
2
2
Bu yılın başlarında delikli ekrana sahip yeni Galaxy S10 serisini tanıtan Samsung, gelecek yılki modeller için kolları sıvadı. Güney Koreli teknoloji devinin aldığı yeni bir patent, bizlere Galaxy S11’in nasıl olabileceğine dair önemli ipuçları veriyor.

Bu yıl içinde tanıttığı yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 ile yeni bir tasarım anlayışı benimseyen Samsung, inovasyon anlamında ortaya başarılı ürünler çıkarmıştı.

Delikli ekran tasarımını bir adım daha öteye taşımak isteyen marka, kısa bir süre önce Kore Fikri Mülkiyet Ofisi’nden (KIPO) üç selfie kamerasını içerecek kadar genişlikte olan bir delikli ekran patenti aldı. 

samsung galaxy s11

Bildiğiniz üzere Galaxy S10+ ve Galaxy S10 5G modellerinin ön tarafındaki delikte iki kamera bulunuyor. Bununla birlikte Samsung’un giderek kızışan rekabette öne geçmek için premium cihazlarındaki sensör sayısını artırması gayet mantıklı bir hareket olabilir.

Yeni nesil Galaxy serilerinde, bir selfie kamerası ile birlikte gelişmiş portre çekimleri için özel bir derinlik sensörü bulunuyor. Samsung'un her ikisini de korumayı seçtiğini varsayarsak, Galaxy S11 serisindeki olası eklemeler, Google'ın Pixel 3'ünde bulunana benzer ultra geniş açılı bir selfie kamerası veya Huawei'in Mate 30 Pro modelinde bulunan gibi özel bir mimik tanıma sensörü olabilir.

Samsung Galaxy S11 ne zaman tanıtılacak?

galaxy s11

Samsung Galaxy S11 serisi, 18 Şubat Salı günü, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020 öncesinde düzenlenecek olan Unpacked etkinliğinde duyurulacak. Yeni nesil amiral gemilerinin, Galaxy S11, Galaxy S11+ ve Galaxy S11e olmak üzere üç modelden oluşması bekleniyor. 

Buna ek olarak, Samsung’un bütçe dostu bir Galaxy Note modeli sunarak, S Pen’in popülaritesinden yararlanmayı umduğu yönünde söylentiler de var. Konuya ilişkin detaylar oldukça az; ancak cihazın Avrupa’da siyah ve kırmızı renklerde satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S11-punch-hole-patent_id119556
34
8
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
8
5
2
2