Şimdiye Kadar Çıkmış En Çılgın Telefon Klavyeleri

62
12
8
7
7
Her an gelişmeye devam eden, teknoloji dünyası kimi zaman çılgın tasarımlara imza atabiliyor. Birazdan göreceğini klavye tasarımları da bir döneme damgasını vurmuş türden.

Şüphesiz ki cep telefonları çıktıkları günden itibaren büyük bir evrime maruz kaldılar. Daha iyi olması için çabalanan cihazlar; bazen gereksiz özelliklere, bazen de saçma tasarımlara konu oldu. Öte yandan bu tasarımların şu an gözümüze çılgın gelse de bir dönem hava atma sebebi olduğunu da söylemekte yarar var. İşte bir şimdiye kadar çıkmış en çılgın klavye örnekleri.

1. Siemens SX1 • Nokia 7600

Her iki telefon da yapı açısından oldukça karmaşık bir düzene sahip. Birbiri ile benzer tasarıma sahip bu cihazlarda mesaj yazmak açıkçası sizi mesaj yazmaktan soğutabilir.

2. Nokia 5510 • Nokia 6800

‘Sebebi neydi ki?’ diyeceğiniz bir telefon daha. Telefonu açık bir şekilde yazmaya odaklamış olan tasarımda QWERTY klavye kullanılmıştı ve cihaz bu sebeple mecburen yatay yönde uzamıştı.

3. Sony Ericsson P910 • Sony Ericsson M600 • Nokia E55

Özellikle ilk telefonda gördüğümüz tasarım, eminiz ki çıktığı dönem de hava atma sebebiydi. Öte yandan yarı QWERTY klavyenin kullanıldığı cihazlar, karmaşık bir düzene sahipti. Bu yüzdendir ki telefona alışmak uzun bir zaman alıyordu.

4. Nokia 3650 • Toshiba G450 • Samsung Serene

Klima kumandasını andıran bu tasarımlar, ne düşünülerek yapıldı bilinmez ancak kullanıcı dostu olmaktan tamamen uzaklar. Neyse ki o dönemleri geçtik ve şimdilerde çok daha işlevsel cihazlar var.

5. Motorola ROKR E8 • Nokia 2300 • Nokia 3200

Tüm bu çılgın tasarımların yanında, açıkçası Nokia 2300 • Nokia 3200 daha masumane kalıyor. Biraz daha normalleşme sürecine girmiş olan cihazlar, en azından daha anlaşılırdı.

6. Nokia 3108

‘Ne yapıp ne etsem de kapaklı bir telefon çıkarsam’ diyen Nokia, 3108’i piyasaya sürdü. Dokunmatik teknolojisinin yavaş yavaş habercisi olan cihaz, el yazısı tanıma olanağı sunuyordu.

7. BlackBerry Storm 9500

Bu defa karşımızda, yavaş yavaş dokunmatik teknolojisi ile donatılan cihazlara ilk örneklerden olan BlackBerry Storm 9500 var. Şimdiki kadar hassas olmayan dokunmatik, o dönemde yine de iş görüyordu.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/counterclockwise_mad_scientist_ideas_for_phone_keyboards-news-32067.php
62
12
8
7
7
Emoji İle Tepki Ver
62
12
8
7
7