Singapur, Tıbbi Yardım Ulaştırmak ve Güvenlik İhlallerine Müdahale Etmek İçin Drone Kullanacak

6
1
0
0
0
Singapur, sağlık ve güvenlikle ilgili acil durumlarda drone kullanılacak bir proje geliştiriyor. Projenin 2 yıl içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Singapur, acil durumlarda hasta ve yaralılara tıbbi malzeme ulaştırmak için “drone” kullanmayı planlıyor. Yapılan açıklamada drone’ların aynı zamanda Singapur’daki belirli güvenlik ihlallerine müdahale için olay yerine gönderilmesinin de proje kapsamında olduğu belirtildi. Future Flight Konsorsiyum, Singapur Ulaştırma Bakanlığı tarafından drone programını geliştirmek üzere seçildi. 13 kişiden oluşan konsorsiyumun yaptığı açıklamada, geliştirilecek drone programıyla, kan örneği taşıma, tıbbi malzeme ulaştırma ve asayişin sağlanması planlanıyor.

Operasyon merkezinden yetkili kişilerce uçurulacak drone’lar için özel iniş – kalkış pistleri kurulması ve özel bir iletişim ağı geliştirilmesi bekleniyor. Konsorsiyum, planladıkları projenin ve uygun sistemin geliştirilmesi için iki yıllık bir sürece girdi. Bu süreçte sıkı güvenlik testleri yürüteceğine dair taahhütte bulundu.

Singapur Acil Durum Hizmetleri Sorumlusu ve Konsorsiyum üyesi Garuda Robotik, drone kullanarak kritik durumlara hızlı müdahale edilip, tıbbi malzemenin ulaştırılmasının sağlık alanında önemli bir öncü olacağını belirtiyor. Drone’lar, hastane ve laboratuvarların kan numunelerini taşıması için de kullanılacak.

Daha şimdiden bir güvenlik firması güvenlik olaylarına ve yangın alarmlarına müdahale için drone kullanacağını söyledi.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-singapore-drones-medicine.html
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0