Siri’deki Ciddi Açık Sayesinde Herhangi Bir Hacker 10.000TL’nize El Koyabilir!

0
0
0
0
0
Siri’de ortaya çıkan ciddi bir açık sayesinde işi çözen herhangi biri hesabınızdaki tüm paranıza el koyabilir.

Günümüzde belki de en başarılı sesli asistan olan Siri, bildiğiniz gibi artık Türkçe desteğine de sahip. Ancak Marti Vigo isimli bir güvenlik uzmanının bulduğu açık, Siri üzerinden isteyen herhangi birinin tüm hesabınızı cebine indirebilmesine yol açabilir.

Venmo isimli PayPal’ın sunduğu para transfer hizmeti üzerinden gerçekleştirilebilen olayda Siri’nin cihazın kilidini açmadan mesaj gönderebilmesi sayesinde 2 dakika içerisinde 2.999 Dolar araklayabilmenize yol açıyor.

Ancak bu durumda tek sorumlu Siri değil. Şöyle ki Venmo dediğimiz para transfer hizmetinin eğer internet erişiminizin olmadığı bir anda aciliyeti olması açısından SMS üzerinden para gönderebilme olanağı da var. Böylece istediğiniz birinin Siri asistanına birkaç adımlık SMS komutları vermeniz halinde hesabınıza 3.000 Dolar’a varan parayı aktarabilmeniz sağlanıyor. Tek seferde en fazla 299 Dolar gönderilebilen hizmetin haftalık olan sınırı 2.999 Dolar. Yani bu aşağıdaki videoda göreceğiniz işlemi maksimum 10 kere yaparak karşıdaki kişinin parasının 3.000 Dolar’ını yani ortalama 10.000TL’sine el koyabiliyor.

Her ne kadar Venmo sorumluluğu üstlenerek ödemek için sms gönderme hizmetini sonlandıracağını açıklasa da genel olarak bu hata Venmo’nun değil Siri’nin olarak gösteriliyor. Yani her ne kadar Venmo ülkemizde olmasa da Avrupa’da ve Amerika’da yaşayan takipçilerimizin buna dikkat etmesi gerekirken, aynı zamanda SMS üzerinden verilen herhangi bir hizmete bu şekilde erişilebileceğini de unutmamak gerek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0