Snapdragon 830'daki Hızlı Şarj İle Bataryaların Şarj Olma Süreleri Uçacak

0
0
0
0
0
Snapdragon 830'daki Hızlı Şarj İle Bataryaların Şarj Olma Süreleri Uçacak
Qualcomm'un özellikle en performanslı işlemcileriyle sunduğu hızlı şarj teknolojisi, önümüzdeki yıl çok daha farklı boyutlara taşınacak.

Günümüzde akıllı telefonlar tam anlamıyla hayatımızın her noktasına girerken batarya ihtiyacımızdan kaynaklı bir şekilde üretici firmalar bu bataryaların şarj olma süresini kısaltmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar.

Bu çalışmaların sonucu olarak da Qualcomm, önümüzdeki yıl amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılacak Snapdragon 830 işlemcisiyle birlikte Quick Charge 4.0 teknolojisini de sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca söylenenlere göre Qualcomm'un yeni hızlı şarj teknolojisi, 28W'a kadar hızlı şarj destekleyecek. Böylelikle akıllı telefonlar, Snapdragon 820'deki hızlı şarj teknolojisine göre çok daha hızlı şarj olacak.

Bataryalar için bir risk olabilir

Her ne kadar hızlı şarj teknolojileri konusunda yeni adımlar atılsa da birçok marka batarya teknolojileri konusunda yeni bir adım atmıyor ve bir süre sonra bu bataryalar yeni teknolojilere ayak uyduramayabiliyor. Hatta Galaxy Note 7'nin batarya boyutunun küçülmesiyle hızlı şarj desteği nedeniyle patlaması sorunun ortaya çıktığı iddia edilirken bu teknolojinin bataryalara nasıl etki edeceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0