Sony, PlayStation 5 İçin Bir Etkinlik Duyurusu Yaptı: Fiyat ve Çıkış Tarihi Açıklanabilir

31
1
0
0
0
Sony, Microsoft’un yakın zamanda ön siparişe açacağı yeni nesil konsollarıyla rekabet edecek olan PlayStation 5’lerin fiyatlarını ve çıkış tarihini yakında açıklama ihtimalinin yüksek olduğu bir etkinliğin duyurusunu yaptı.

Geçtiğimiz aylarda Sony, oldukça başarılı stratejiler izleyen Microsoft’u elini belli etmeye ve konsolunun fiyatını ve çıkış tarihini açıklamaya zorlamıştı. Şimdi de rakibi Sony’yi fiyat ve çıkış tarihini açıklamaya itmiş gibi duruyor.

Sony, Microsoft Xbox Series X ve Xbox Series S’i ön siparişe çıkarmadan önce bir etkinlik düzenleyecek. Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte PlayStation 5’in merak edilen fiyatı ve çıkış tarihi de belli olabilir.

Sony’den PS5 etkinliği

PlayStation 5 Showcase yayını Çarşamba günü Pasifik saatiyle öğleden sonra 1’de canlı yayınlanacak: play.st/PS5Showcase”

Sony tarafından 16 Eylül’de Türkiye saati ile 23:00’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte uzun zamandır devam eden meraklı bekleyiş son bulabilir ve konsolun fiyatıyla çıkış tarihini öğrenebiliriz. Daha önce bir sızıntı yüzünden Microsoft, konsollarını ve fiyatlarını açıklamak zorunda kalmıştı. Sony de bu dönemde kendi konsolunun gizemini koruyarak rakibini ilk hamleyi yapmaya zorlamıştı.

PlayStation 5, tamamen dijital ve disk sürücülü versiyon olarak iki farklı şekilde gelecek olsa da fiyatları ya da konsolları ne zaman kullanabileceğimizi henüz bilmiyoruz. Bugüne kadar konuşulan fiyatlar ise kesinlikten uzaktı.

Sony fiyatları açıklamaya mecbur mu?

playstation 5

Xbox Series X ve Xbox Series S, 22 Eylül’de ön siparişe açılacak. Bu tarih, bir noktada Sony’nin adeta açıklama yapmak için son tarihi haline geldi. Bu durumun çeşitli sebepleri olsa da ilk neden, yeni versiyonlara geçişin yalnızca Microsoft ile başlamasına engel olmak.

Microsoft da uzun boşluklar verip konsollarını, özellikle de Series S’i insanların hazmetmesine ve sevmesine fırsat tanıdı. İnsanların belirsizlikten kaçınma davranışlarını da göz önüne aldığımızda Japon firmanın, PS4’teki üstünlüğünü devam ettirmek için çok da fazla alternatifi olmadığını görüyoruz. Etkinlikte açıklanan her şeyi Webtekno’da bulabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/davidthier/2020/09/12/preorders-sony-basically-has-to-reveal-the-ps5-price-and-release-date-next-week/#28d80ed61b47
31
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
1
0
0
0