Sony'den 5,5 İnçlik Yeni Bir Xperia Compact Akıllı Telefon Geliyor

25
8
3
1
1
Akıllı telefon pazarının gelişmeye başladığı dönemde ürettiği Xperia cihazlarla öne çıkan teknoloji devi Sony, ne yazık ki günümüzde eski günlerinden çok uzakta. Yine de akıllı telefon üretmeye devam eden şirketin 5,5 inçlik, Snapdragon 665 kullanan, yeni bir Xperia Compact cihazı üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Televizyon, müzik çalar, oyun konsolu ve daha birçok elektronik ürün üreten Japonya merkezli teknoloji devi Sony, akıllı telefon pazarında da hatırı sayılır bir saygınlığa sahip. Diğer akıllı telefon üreticilerine ürün desteği sunmasının yanı sıra kendi akıllı telefonlarını da üreten şirket, bu alandaki başarısında eski günlerini arıyor diyebiliriz.

Satışlarda düşüşlerden sonra bazı ülke pazarlarından çıkış yapan ve Xperia serisini baştan yaratarak yeni bir başlangıç yapmak isteyen şirket, henüz hedefine ulaşabilmiş değil. Tabii bu olumsuz durumlar, Sony'nin yeni telefon üretmesine de engel teşkil etmiyor. Son gelen haberlere göre şirket, Xperia Compact serisine yeni bir cihaz daha ekleyecek.

5,5 inç boyutunda, Snapdragon 665'ten güç alan bir akıllı telefon olacak:

sony xperia compact

Resmi olarak MWC 2020'de (Mobil Dünya Kongresi 2020) tanıtılması beklenen bu yeni Xperia Compact, Snapdragon 665'ten güç alacak. Telefonun boyutları hakkında gelen bilgiye göre son dönemde piyasaya sürülen Sony cihazlarda olduğu gibi 21:9 en/boy oranına sahip olacak telefonun ekran boyutuysa 5,5 inç olacak. Bunun da 138 × 60 mm'lik değerlere karşılık geldiğini belirtelim.

Bilindiği üzere Sony hakkında bir süredir akıllı telefon departmanını kapatacağı söylentileri ortaya atılıyor. Bu konuda şirketin son yıllardaki akıllı telefon satışları sebep olarak gösteriliyor. Bahsi geçen rakamlar şöyle:

  • 2017 yılı: 13,5 milyon
  • 2018 yılı: 6,5 milyon
  • 2019 yılı: 2,5 milyon

Sürekli olarak düşüş gösteren bu rakamlar, Apple'ın 2020 için koyduğu 100 milyon iPhone satış hedefinin yanında oldukça düşük kalıyor. Bu sebeple şirket gerçekten akıllı telefon üretimini durdurabilir. Elbette bu konuda Sony'den resmi açıklama beklemek en doğru seçenek olacaktır.

Şu an işlemcisi ve boyutlarına dair bazı bilgilere sahip olduğumuz Sony Xpreia Concept hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla detay ortaya çıkabilir. Gelişmeleri anbean sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/01/sony-xperia-compact-with-sd665-a-5-5-inch-display-coming-soon/
25
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
8
3
1
1