Sosyal Medyada Milyonlarca Kez İzlenmiş 8 Sahte Video

35
2
2
1
1
Sosyal Medyada Milyonlarca Kez İzlenmiş 8 Sahte Video
Artık videoların ustalıkla manipüle edilebileceği zamanlarda yaşıyoruz. Videoların üzerinde yapılan değişikliklerle videolardaki insanlara, istenilen şeyler bile söyletilebilir hale geldi. Hele ki konu viral videolar olduğunda, gerçek videolarla sahte videolar arasındaki farkı anlamak iyice zorlaşıyor.

Sosyal medya, gerçekten tuhaf bir yer. Bugün o tuhaf yerde milyonlarca insanı kandımayı başarın çok sayıda video var. Sahte videoların sayısı giderek artarken, giderek daha fazla insan internetteki asılsız görüntülere inanır oldu. 

Gelin sosyal medyada viral olan 9 sahte videoya yakından bakalım.

Aslında hiç var olmayan bu ekstrem oyuncak:

Kule şeklindeki bu oyuncak videosunda insanlar bungee jumping ipleri ile kabinden düşüyormuş gibi görünüyor. Ancak videonun Güney Kore’de bulunan bir tema parkının 'geleceği' için yapılmış bir video çalışması olduğu ortaya çıktı.

Kartalın bir çocuğu kaçırdığı bu video:

Bu videoda bir kartalın çimlerin üzerinde oynayan bir çocuğu kaldırıp götürmeye çalıştığını görüyoruz. Ama video üzerinde yapılan inceleme durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor. Çocuk ve kartalın görüntüleri başka videolardan birleştirilmiş. Keskin gözler, kartalın çocuğu kaldırdığı anda sol kanadının şeffaflaştığını gördü. Bu video aslında Montreal Ulusal Animasyon ve Tasarım Merkezi’nin bir grup çalışma projesi.

Gerçek sanılan bu Nike reklamı

Kobe Byrant’ın başrolünü oynadığı bu videoda ise bir Nike reklamı ile karşılaşıyoruz. Kobe, Nike ayakkabı giyip hızla gelen bir otomobilin üzerinden atlıyor. Bu videoda Kobe’nin yerine profesyonel bir dublörün oynadığı kesinleşti. Arabanın üzerinden zıplama numarası ise Hollywood’un bize bir armağanı.

Ördeklerin trafik kurallarına uymasına ne dersiniz?

Mayıs 2018’de yayılan, ördeklerin karşıdan karşıya geçmek için yeşil ışık yanmasını beklediği viral video, Facebook ve Twitter’da 2.7 milyondan fazla izlendi. Ördeklerin bu trafik kuralı dostu videosu bir pazarlama şirketi için hazırlanmış “trafik eğitim videosu”.

Bir görsel efekt şirketinin hazırladığı köpek balığı videosu:

Köpekbalıkları ile ilgili en kansız karşılaşma videosu ile karşınızdayız. Ancak bu “kansız” karşılaşma, Avustralya VFX ve The Woolshed Company için hazırlanmış bir sosyal deney videosu.

Trump'un herkese bir yılan gibi tısladığı video:

ABD Başkanı Trump’ın garip davranışlarına artık alıştık. Ama ilk defa kameralar karşısında “tıss”ladığını görüyoruz. Videonun gerçek halinde Trump’ın aslında “teşekkür ederim” dediği görüldü. Videonun üzerinde oynanmış versiyonunda Trump, bir yılan gibi “tıss”latılmış.

Bir başka gerçek sanılan traş bıçağı reklamı:

Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Tampa Bay Rays’in oyuncusu Evan Longoria'nın arkasından hızla gelen bir beyzbol topunu tuttuğu video, oyuncu için yeni hayran kapısı oldu. Ancak bu video düşük bütçeli bir Gillette reklamı. Zaten videoyu izlerken topun garip şekilde gelişi herkesin dikkatini çekti.

Bir şahinin gölden yılan yakaladığı bu video:

Bir şahinin gölden yılan yakalayıp videoya alanlara hediye ettiği bu video ise her tarafıyla sahte. Video, Avustralya futbol takımı Hawthorn oynayacağı Avustralya Futbol Ligi finali için yapılmış bir viral video

Kaynak : https://mashable.com/article/viral-videos-fake-hoaxes/
35
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
2
2
1
1