Fotoğrafınızı Uzaydan Çekebilen Uygulama: Spelfie

137
20
14
10
9
Fotoğraf çekmek artık dünyanın en kolay işlerinden biri haline geldi. Yeni bir mobil uygulama ise fotoğraf çekme işine başka bir boyut kazandırıyor. Spelfie uygulaması ile uzaydan fotoğraf çekebilirsiniz.

Akıllı telefonlarla birçok insan fotoğraf çekiyor. Yeni bir uygulama, fotoğraf çekme işine yeni bir boyut kazandırıyor. Spelfie isimli uygulama, Airbus’ın uydularını kullanarak uzaydan fotoğrafınızın çekilmesini sağlıyor. 

Spelfie ile uydulardan çekilecek fotoğrafınızda yüzünüzün çıkmasını tabii ki beklemeyin. Uydunun kameraları henüz o kadar güçlü değil. Ancak konserler, futbol maçları gibi büyük etkinliklerin uzaydan fotoğrafını bu uygulama ile çekebilirsiniz. 

Örneğin geçtiğimiz Haziran ayında Spelfie ile ilk fotoğraf bir çevre eyleminde çekildi. Endonezya’nın Bali Adası’ndaki plastik kirliliğine dikkat çekmek için bir araya gelen çevre aktivistleri sahilde “Şimdi Hareket Et” kelimelerini oluşturdular. Spelfie ile kelimeler oluştuktan sonra uydudan fotoğraf çekildi.

Spelfie

Spelfie ile çekilen bu ilk fotoğrafın öyküsü, Bali’deki çevre kirliliğine karşı mücadele eden Isabel Wijsen’in çabalarını da anlatan BBC’nin “Saving Our Beaitiful Bali” belgeselinde ortaya çıktı. Belgeselde Spelfie ile çekilen çevre eyleminin fotoğrafı da yayınlandı. 

İskoçya merkezli Spelfie uygulamasının CEO’su Chris Newlands, “Spelfie, dünyayı değiştirmek için sosyal ve imgelerle fark yaratmak isteyen insanların hareketidir. Bir spelfinin gücü küresel olarak farkındalığın artmasına yardımcı olabilir. Spelfie, diğer insanların da bu tip hareketlere katılmasını teşvik etmek için Isabel’in Bye Bye Plastic Bags hareketi için yaptığı gibi fark yaratmak istiyor” dedi.

Airbus uydusu

Spelfie uygulaması ile uzaydan, katıldığınız bir etkinliğin fotoğrafını çekmek için etkinliğin önce Spelfie’de kayıtlı olması gerekiyor. Bir etkinlik Spelfie tarafından onaylanıp listeye alındıktan sonra katıldığınız etkinliği listeden seçebilirsiniz. Belirlenen zaman ve yerde selfie çektikten sonra aynı gün uzaydan çekilen fotoğrafınız uygulama ile size ulaşacak. 

Spelfie için fotoğraf çeken Airbus uydularının kameraları optik kameralardır. Bu nedenle kameralar bulutların arasından fotoğraf çekemezler. Dolayısıyla, bir Spelfie planladığınızda hava şartlarının düzgün olması gerekiyor. Gökyüzü bulutlarla kaplıyken göreceğiniz tek şey bulutlar olacaktır. 

Kaynak : https://www.space.com/space-selfies-app-spelfie.html
137
20
14
10
9
Emoji İle Tepki Ver
137
20
14
10
9