S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Hacklendi: Oyunun Görüntüleri Sızdırıldı!

24
3
2
1
0
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl geliştiricisi GSC Game World, hacklendiklerini açıkladı. Oyundan test materyallerinin sızdırıldığı, hayranların bu görüntülere bakmaması gerektiği belirtildi.

2007 yılında başlayan S.T.A.L.K.E.R. serisi, 2009 yılından bu yana süren sessizliği dördüncü oyunu Heart of Chornobyl ile bozmaya hazırlanıyor. Fakat Ukraynalı geliştirici ekip, bu hazırlık sırasında yaşanan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden etkilendi, oyun ertelendi.

Son zamanlarda gelen haberler ise ekibin sadece savaş alanından kaçmakla kalmadığını göstermişti. Savaşın başından beri siber saldırıların kurbanı olduğunu söyleyen ekip, bugün kötü bir haber daha paylaştı.

S.T.A.L.K.E.R 2 Stüdyosu Ruslar tarafından hacklendi:

Oyunun geliştirici stüdyosu GSC Game World, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, bir grup Rus hackerın saldırıda bulunduğu ifade edildi. Ayrıca oyunun test görüntülerinin sızdığı da eklendi. Açıklama, kısa bir süre önce yeni oyunun geliştirilme sürecindeki materyallerinin ortaya çıkmasının ardından geldi.

Yapılan resmi açıklamada, bir buçuk yıldır şirkete saldıran bir grup Rus hacker tarafından istismar edilen bir güvenlik açığının tesipit edildiği ifade edildi .GSC Game World, bu hackerların oyunun test aşamalarına ait bilgilere erişip onları tehlike altına atabildiklerini belirtti.

Şirket, açıklamalarının devamında ise hayranlardan ricada bulunarak şu ifadeleri kullandı: "Herkesten oyundan sızan herhangi bir materyale bakmamalarını ve onları paylaşmamalarını rica ediyoruz. Bu materyaller yalnızca test amacıyla kullanılsa ve yayınlanmaya hazır olmasa da Zone'u kendi başınıza keşfetme deneyiminizi mahvedebilir. İçiniz rahat etsin, ekibimiz olağanüstü bir oyun deneyimi sunmaya kendini adamıştır."  

Daha önce neler olmuştu?

S.T.A.L.K.E.R. ekibi birkaç ay önce de hacklendiğini açıklamıştı:

GSC Game World, birkaç ay önce Twitter’dan paylaştığı yazılı açıklamalada da bir çalışanının fotoğraf tabanlı iş uygulamasındaki hesabının ele geçirildiğini paylaşmıştı. Ekip, saldırganların bir Rus sosyal ağından topluluk olduğunu ifade etmişti

Saldırıda şantaj ve tehdit amacıyla verilerin ele geçirildiği vurgulanmıştı. Söz konusu verilerin neleri kapsadığı açıkça belirtilmese de ekibin uyarısı bir ipucu vermişti:

stalker 2

“S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl hakkında herhangi bir sızıntı durumunda izlemekten veya dağıtmaktan kaçınmanızı rica ediyoruz.”

Ekip, böylece iş yaptıkları platforma erişim sağlanmasıyla oyun hakkındaki bilgi ve görüntülerin de ele geçirilmiş olabileceğini ve paylaşılabileceğini aktarmıştı. Ortaya çıkabilecek görüntüler için de o zamanlarda şu açıklamaya yer vermişti:

“Eski ve yapım aşamasındaki materyaller, oyuna koyduğumuz nihai fikrin izlenimini zedeleyebilir.”

Sonuçta aynı durumu GTA 6 sızıntısında da görmüştük:

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl hakkında bilmeniz gereken her şey:

24
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
1
0