Stephen Hawking Anısına 50 Penilik Hatıra Parası Basıldı

16
11
1
0
0
Dünyaca ünlü bilim insanı Stephen Hawking’in anısı, İngiltere Kraliyet Darphanesi tarafından basılan 50 penilerde yaşayacak.

Bazı ülkelerde paraların üzerine hatıra amaçlı olarak resimler basılması oldukça bilindik bir şey. Hatta bu paraların bir kısmı daha sonra büyük miktarlara koleksiyonerler tarafından alınıyor. Bazı ülkelerin darphaneleri de her sene koleksiyonluk özel para serileri çıkarıyor. 

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Profesör Stephen Hawking, Kraliyet Darphanesi tarafından ölümsüzleştirilen bilim insanları arasında katıldı. Daha önce de Newton ve Darwin gibi isimler için hatıra parası bastırılmıştı.

Tasarımcı Edwina Ellis, küçük bir alana bir kara delik sığdırmak istediğini söyledi. Tasarımcı, Hawking'in “zor konuları anlaşılabilir, ilgi çekici ve benzerlik kurulabilir” hale getirdiğini, parada bunu yansıtmak istediğini söylüyor.

Hawking’in kızı Lucy, kardeşi Tim ile birlikte Kraliyet Darphanesi’ne giderek paraları gördü. Lucy, yaptığı açıklamada bir paranın üstünde yer almanın büyük bir onur olduğunu, Sir Isaac Newton ve Charles Darwin’in yanında, paranın üstüne taşınan bir bilim adamı olmanın babasını gururlandıracağını umduğunu söyledi.

Prof. Hawking, ünlü eseri Zamanın Kısa Tarihi’nde kara delikler konusunu ele almıştı. Hawking, eski bir söyleşisinde BBC’ye kara deliklerin tamamen kara olmadığını keşfetmenin en büyük başarısı olduğunu söylemişti.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-47527505
16
11
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
11
1
0
0