Tahtını Fortnite’a Kaptıran PUBG, Buna Rağmen Bu Yıl da Yükselişte

60
6
4
3
3
PlayerUnknown’s Battlegrounds, krallık tacını Fortnite’a kaptıralı bir hayli süre geçti ancak gelin görün ki oyun hala yükselişte.

2016 yılında Koreli firma Bluehole, Brendan Greene’i (PlayerUnknown) PUBG’yi geliştirmesi için işe aldı. Bunun sebebi ise Greene’in daha önce Arma 2 için geliştirdiği battle royale moduydu. PUBG, 2018’in Ocak ayında rekor kırarak anlık 3,2 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Bunun üstünden bir yıl geçti ve neredeyse bütün manşetleri domine eden oyun Fortnite oldu.

Yine de PUBG, hâlâ son derece popüler. PUBG Corp., 2018’in Aralık ayında The Verge’e verdiği demeçte PUBG Mobile’ın 200 milyondan fazla kullanıcısının olduğunu belirtmişti. Sadece bilgilendirme için söylüyoruz, Fortnite’ın o dönem bütün platformlardaki oyuncu sayısı neredeyse aynıydı. Medyadaki Fortnite furyasına rağmen PUBG sessizce yoluna devam etti ve Fortnite’ın oyuncu sayısını bile geçti. 2018 yılının Haziran ayında PUBG Corp., oyunun 400 milyondan fazla kullanıcısının olduğunu ve bunların 227 milyonunun aylık oyuna giriş yaptığını belirtti.

Mobilden sonra PUBG Lite’ın da çıkışı PUBG’nin sahalara daha sağlam dönmesi bekleniyor zira oyun daha az sistem gereksinimi istiyor ve ücretsiz. PUBG Lite’ı orijinal PUBG mekanikleriyle mobil grafiklerinin birleşmiş hali olarak düşünebilirsiniz.

Bu rakamlara rağmen PUBG’nin PC platformundaki oyuncu sayısı yavaş bir şekilde düşüş yaşıyor ancak yine de her gün en çok oynanma listesinde Dota 2 ve CS:GO’nun arkasında 3. sırada. Yani özetleyecek olursak PUBG medyayı kaybetmiş olabilir ancak sadık oyuncu kitlesini hiçbir zaman kaybetmedi.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/despite-losing-the-spotlight-to-fortnite-pubg-is-still-thriving-in-2019/
60
6
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
60
6
4
3
3