Tek SIM'li Bir iPhone, Basit Bir İşlem ile Çift SIM'li Hale Getirildi [Video]

18
8
4
0
0
Bir YouTuber, normalde tek bir SIM kart girişine sahip olan iPhone'u basit bir donanım değiştirme işlemi ile çift SIM kart destekli hale getirdi. İşin tuhaf yanı, Apple'ın yazılımsal açıdan çift SIM'i zaten destekliyor olması.

Son yıllarda özellikle üst seviye akıllı telefonlarda çift SIM desteği standart hale gelmiş durumda. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple da akıllı telefonlarında çift SIM kart desteği sunan şirketler arasında bulunuyor ancak Apple, bu konuda rakiplerinden biraz daha farklı bir politikaya sahip.

Çin'de satışa sunulan iPhone'lar, fiziksel olarak çift SIM kart desteğine sahipken; Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın geri kalanında satışa sunulan iPhone'larda bir adet fiziksel SIM, bir adet de eSIM desteği bulunuyor. Ancak eSIM, henüz dünya çapında yaygın bir teknoloji olmadığından iPhone'lar için direkt olarak 'çift SIM destekli' demek çok da mümkün değil.

iphone 12 pro SIM kart

Hugh Jeffreys adlı YouTube kanalı, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu bir video ile aslında tüm iPhone'ların fiziksel çift SIM desteğine sahip olduğunu ortaya çıkardı. Tüm iPhone'ların çift IMEI numarasına sahip olduğunu dolayısı ile yasal olarak çift SIM kart desteklediğini söyleyen Jeffreys, donanım sorununu ise dahiyane şekilde çözüyor.

Bildiğiniz üzere iPhone'ların SIM kart çekmecesinde tek bir SIM kart yeri bulunuyor. Çin'den çift SIM kartlı iPhone'lar için yedek SIM kart giriş donanımı sipariş eden Jeffreys, iPhone'un içini açarak tek SIM kart destekli donanımı söküp yerine çift SIM kart destekli donanımı monte ediyor. Apple, yazılımsal olarak çift SIM desteğine zaten sahip olduğundan iPhone, iki adet SIM karttan da sinyal almayı başarıyor. 

Dürüst olmak gerekirse bir iPhone'u çift SIM kart destekli hale getirmenin bu denli kolay olması ve Apple'ın buna rağmen çift SIM desteğini yalnızca eSIM ile sunuyor olması ilginç bir tercih. Yine de Apple resmi olarak Çin dışında çift SIM kart desteği sunmadığı için günlük kullanımda yazılımsal olarak bazı sorunlar olabileceği aşikar.

Tek SIM kart girişi bulunan iPhone'un çift SIM kart destekli hale getirildiği video

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/ewanspence/2021/06/16/apple-iphone-ios-dual-sim-upgrade-esim-ios-new-iphone-12-pro/?sh=2270893147cd
18
8
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
8
4
0
0