Tek Soruluk Dev Anket: Sizce En Güvenilir Teknoloji Şirketi Hangisi?

80
25
7
4
2
Günümüz şartlarında “teknoloji şirketi” tanımlaması her ne kadar yüzeysel kalsa de “güven” kelimesi çok şeyi özetleyebiliyor. İnsanlar için fazlasıyla tanıdık olan bu şirketlere ne kadar güvendiğinizi merak ediyoruz. Söz yeniden sizde.

Ürününü ya da hizmetini satın aldığınız bir firmaya neden güvenirsiniz? Cevap çok basit: Eğer verdiğiniz paranın karşılığını görebiliyorsanız güvenirsiniz. Peki ya ücretsiz hizmetler sunan bir firmaya nasıl güvenirsiniz?

İşte bu noktada her şey politik bir hâl alıyor.

“Eğer bir ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsiniz” sözünü son yıllarda yaşanan skandalların ardından defalarca kez duymuş olabilirsiniz. Firmaların ücretsiz hizmet sunarak elde ettikleri veriler, kendi reklamcılık planları için kullanılıyor. Doğrudan kişisel zevklerimize hitap eden reklamlar görüyoruz.

Aynı firmaların ellerindeki kritik müşteri bilgilerinin güvenliğine dikkat etmesi, o bilgileri üçüncü tarafla paylaşmaması gerekiyor. Nitekim daha uygulamayı yüklerken karşımıza çıkan ve çoğu kişinin okumadığı kullanıcı sözleşmelerinde, bilgilerin paylaşımına dair bazı hususları kabul ediyoruz.

Tek sıkıntı ücretsiz hizmet sunup veri elde ederek, bunu üçüncü taraflarla paylaşan şirketlerde değil. Benzer sorunları ücretli hizmet sunanlar da yaşatıyor. Bir anda fotoğraflarınızın bulunduğu depolama servisi hackleniyor, e-posta şifreleriniz internette dolaşmaya başlıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse güven, günümüz firmalarının en çok ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerin başında geliyor. İnsanlar güvenirse sadık oluyor, firmalar o güven sayesinde itibar yönetebiliyorlar.

Günümüz teknoloji ve iletişim sistemlerine yön veren firmalar arasından, en çok hangisine güvendiğinizi siz belirleyin. Lafı çok da uzatmayalım.

  • Not: Firmaların sıralamasında herhangi bir parametre belirlenmemiştir.

Tek Soruluk Dev Anket köşemiz, her hafta cuma günleri gündemdeki bir konu hakkında okuyucunun fikir sunmasına olanak tanır. Anketler, yayınlanan cuma gününü takip eden hafta sonu boyunca katılıma açık olurlar. Sonuçlar ve sonuçların detaylı analizi, her pazartesi günü Webtekno'da yayınlanır.

80
25
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
80
25
7
4
2