Samsung, Note 7’ye Rağmen Hala Dünyanın En Çok Tercih Edilen Telefon Üreticisi!

0
0
0
0
0
Samsung, Note 7’ye Rağmen Hala Dünyanın En Çok Tercih Edilen Telefon Üreticisi!
Samsung, yaşadığı Note 7 sorunu ve açtığı zararlara rağmen IDC verilerine göre hala dünyanın en çok tercih edilen telefon markası olmaya devam ediyor.

Samsung denilince son günlerde akla Note 7 patlamaları geliyor. Sorunu usta bir şekilde çözen ve geri adım atmadan tüm telefonları toplatan firma, aslında bu adımları ile büyük zararlar da ortaya çıkmıştı. Her ne kadar ulaştığı kar oranı sebebiyle görünürde büyük bir darbe gibi olmasa da gelecek planlarını net bir biçimde sekteye uğratan Note 7 sonrası birçok kişi “Samsung güveni kaybetti” düşüncelerine kapılmıştı.

Ancak IDC’nin sunduğu verilere göre Note 7’ye rağmen satışlarını yükselten Samsung, 2016 yılında mobil pazarda 375 milyon telefon satarak geçen seneki satışlarına göre %7 oranında arttırmayı başardı ve markette %20 oranında bir paya sahip olarak telefon dünyasının kralı olmaya devam ediyor.

Ardından gelen Apple ise %5 kayıpla %12 oranında bir market payına sahip olmuş. Buradan anlaşılacağı üzere eğer Samsung Note 7 sorunu yaşamasaydı pazar payını ciddi oranda arttırabilecekti. Özellikle Galaxy S7 ve asıl olarak Galaxy S7 Edge satışlarında patlamaya yapan firma, asıl patlamayı Note 7’de yapacakken gerçek patlamalar sebebiyle yaşadığı sorunlara rağmen pazardaki kraliyetini sürdürüyor.

Ancak özellikle 2017 yılında yaşanacak düşüş Samsung’u tahttan indirebilecek mi bunu da önümüzdeki yıl sonlarında göreceğiz. Fakat, Samsung’un yeni planları ve projeleri ile büyük ihtimalle pazar payında düşüş yaşamasına rağmen liderliğe devam edecek gibi görünüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0