Satıcılardan Ciddi Uyarı: Sıfırlanmamış ByLock'lu Telefonları Almayın

1
0
0
0
0
Satıcılardan Ciddi Uyarı: Sıfırlanmamış ByLock'lu Telefonları Almayın
FETÖ’nün ByLock programının deşifre edilmesiyle birlikte örgüt üyesi birçok kişi telefonlarını satmaya başladı. Telefon satıcıları, bu telefonların satın alınmaması için uyarılarda bulundu.

FETÖ mensubu bazı kişilerin telefonlarında ByLock programının deşifre edilmesi ve bu telefonların 2. el olarak satışa çıkmasının ardından ortaya yeni sıkıntılar çıkmaya başladı. 

Bildiğiniz üzere ByLock hükümet tarafından incelenmeye alındı ve telefonlarında bu yazılımın yüklü olduğu kişilere FETÖ kapsamında potansiyel suçlu gözüyle bakılmaya başlandı. Bu sebeple ikinci el telefon satışı yapan esnaf, cihazların yeni sahiplerini zor durumda bırakmamak adına telefonları fabrika ayarlarına çevirmeye başladılar. 

Eskişehir’de cep telefonları alım-satım işiyle uğraşan Sinan Gücüm, programın zararlarından etkilenmemek adına önlem almaya devam ettiklerini ve satın alınan 2. el telefonları iyice incelediğini belirterek şu açıklamaları yaptı: 

"Tabi bize bu tür ikinci el cihazlar çok geliyor. Biz bunu önlemek amacıyla cihazları sıfırlayarak bakımlarını yapıyoruz. Bu programların tehlike boyutunu biliyoruz. Telefonu aldığımız kişiden varsa faturasını, yoksa müşterinin kimlik fotokopisi ve cihazı kendi rızası ile sattığına dair kağıdı imzalatıp alıyoruz. Bu şekilde önlem alıyoruz. Bu olaylar bizde de bir tedirginlik oluşturdu. Bu yüzden cihazları hemen sıfırlıyoruz. Diğer telefoncu arkadaşlarım da ihmal etmesinler. Telefonları sıfırlasınlar. Faturasız cihazları almamaya çalışsınlar. İkinci el telefon alan kişiler de cihazı iyice incelemeye başladı. Onlar da tedirgin ama biz sıfırladığımız için program bulamıyorlar. Bundan dolayı da rahat rahat alarak kullanıyorlar cihazları. Tabi her şey telefoncularda bitiyor. Cihaz, sıfırlanmadığı sürece programı saklayabilir."

Tüm telefoncuların bu durumdan korkmaya başladığını ve sıfırlanmayan cihazların hiç beklenmedik sıkıntılara yol açabileceğini söyleyen Gücüm, "ByLock programından dolayı bayağı sıkıntılar yaşandı. Tüm telefoncular korkmaya başladı. Tabii önlemi de var. Cihazı sıfırladığın zaman, hiçbir şey kalmıyor. Bazı klasörler içerisinde saklanabiliyor. Bu kötü durumlara da yol açabilir. FETÖ'nün yapmış olduğu bir sistem sonuçta. Telefoncu arkadaşlarıma sesleneyim, cihaza yazılım ve format atmaya bu dönemde daha fazla önem versinler" ifadelerini kullandı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0