TELKODER’den İnternetin Daha Ucuz Olacağını Müjdeleyen Duyuru!

0
0
0
0
0
TELKODER’den İnternetin Daha Ucuz Olacağını Müjdeleyen Duyuru!
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), uydu terminallerinden alınan telsiz ruhsat ve kullanım ücretlerinin kaldırılmasına yönelik Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Bakanlar Kurulu'nun uydu internet terminallerinden alınan ruhsat ve yıllık kullanım ücretlerinin kaldırılmasına yönelik aldığı karar, Resmi Gazete'de duyuruldu. İnterneti normal değerinden daha pahalıya kullanmamıza sebep olan bu ücretler, uydu internet hizmetinin de yaygınlaşmasını engelleyen sorunlardan bir tanesiydi. Yalnızca uydu hizmeti için alınan %10’luk bu kullanım ücretinden dolayı son yıllarda uydu internet abone sayısının artmadığını dile getiren TELKODER, bu karar sayesinde 10 bin abone ve 25 milyon TL büyüklüğündeki uydudan genişbant internet erişiminin bir yıl içinde 20 bin abone ve 50 milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

2012 yılından beri bu konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve BTK ile sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, alınan bu kararla alakalı olarak “TELKODER başarılı çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın lehine olacak bir kararın ortaya çıkmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Bu karar sayesinde, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde sunulan hizmetlerden herkes eşit olarak yararlanma fırsatı bulacak, internet kullanımı artacak ve yurt genelinde yaygınlaşacak, kablo ile erişimin mümkün olmadığı bölgelerde yüksek hızlı uydu internet bağlantısı çok kısa sürede kurularak makul ücretlerle son kullanıcılara sunulacak. Yüksek hızlarda ve ekonomik olarak sağlanan uydu internet, ADSL, fiber ve mobil internet gibi diğer internet hizmetlerini tamamlayıcı bir hizmet olacaktır. Vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Bu kararın alınmasını sağlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a ve BTK Başkanı Sayın Ömer Fatih Sayan’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0