Tencent’in Çin'de Oynanan Oyunları Tüm Dünyaya Sunduğu WeGame X Platformu Herkese Açıldı

23
5
1
1
0
Çin’in en büyük oyun şirketi Tencent, WeGame X platformunu herkese açtı. Artık dünyanın bir ucundaki kullanıcılar da yerel Çince oyunları oynayabilecek.

PUBG, King of Glory ve diğer birkaç popüler oyunu ile bilinen Çin merkezli internet devi Tencent, oyunlarına olan ilgi artmaya başlayınca uluslararası tüm oyunculara hitap edecek bir oyun platformu sözü vermişti. WeGame X’in Dünya üzerinde kullanıma açılması, Tencent’in sözünü tuttuğunu gösteriyor. WeGame X platformu, Çin pazarına hizmet veren WeGame mağazasının uluslararası versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Tencent’in şu anda mağazasını ve dünya çapındaki sunucularını test ettiği biliniyor. Yani platformun resmi olarak piyasaya sunulması çok yakında diyebiliriz. Şu anda herkes tarafından indirilebilir olan WeGame X platformunun kütüphanesinde 29 oyun bulunuyor.

Kütüphanedeki oyunların birçoğu bağımsız Çinli oyun geliştiricileri tarafından, bazıları ise Tencent’in ev içi stüdyolarında üretilen oyunlardan oluşuyor. Deep Silver, Larian, Kingdom Defend: Frontline, E-sports Legend, Possia Time and Hello Game gibi oyunlar da bu 29 oyunun içinde bulunuyor. Şu anda revaçta olan Fortnite bu oyunlar arasında listelenmemiş olsa da, listede Deep Silver gibi adını duyurmuş oyunların bulunuyor. Bu da platforma Batı kökenli daha popüler oyunların da ekleneceğini gösteriyor.

Şu anda İngilizce, basitleştirilmiş ve geleneksel Çince dillerini destekleyen platforma yakında Japonca ve Rusça dil desteği de eklenecek. Şirketin kullanıcı bilgilerini Çin hükümeti ile paylaşacağı korkusuna kapılan oyuncular, platforma biraz kuşkuyla baksa da WeGame X dünya çapındaki oyuncuların kıymetini bileceğe benziyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/04/08/tencent-launches-wegame-x-platform-allowing-international-users-to-play-local-chinese-games/
23
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
1
1
0