Fiat Chrysler'ın CEO'sundan Tesla İş Birliği Konusunda Açıklama

13
5
4
0
0
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) CEO'su Mick Manley'in yaptığı açıklamaya göre Tesla, gelecek yıllarda FCA'nın elektrikli otomobilleri için batarya ve güç aktarma organı tedarikçisi olabilir.

İtalyan-Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler Automobiles (FCA), kendi elektrikli otomobillerini üretme konusunda birçok markanın gerisinde kalmış gibi duruyor ancak son çıkan haberlere göre şirket, kendini bu durumdan kurtarmak için büyük bir fırsat yakaladı. FCA CEO’su Mick Manley, gelecek araçlarında bulunacak batarya ve güç aktarma organlarının Tesla’dan tedarik edilebileceğini açıkladı.

CEO’nun yaptığı açıklama, perşembe günü FCA’nın finansal raporlarını açıklamasından sonra gerçekleşen soru cevap panelinde geldi. Morgan Stanley analisti Adam Jonas, FCA’nın Tesla ile gelecekte nasıl bir iş birliği yapacağına dair sorular sordu.

Elektrikli araçlar konusunda Tesla'nın uzmanlığından yararlanılacak:

tesla fca

Adam Jonas, ilk soru olarak FCA’nın Tesla’ya elektrikli araç filosu anlaşması kapsamında ne kadar ödeme yaptığını sordu. FCA CEO’su Mick Manley, bu soru cevaplamayı reddetti fakat Fiat Chrysler’ın Tesla’dan tamamen elektrikli platform satın alıp almayacağı sorusunu cevapladı.

CEO Mick Manley’in verdiği cevaba göre FCA’nın PSA (Peugeot Société Anonyme) ile birleşmesi sürecinden sonra büyük bir elektrifikasyon girişimi gerçekleşecek. Bunun gerçekleşmesi için Fiat Chrysler’ın elektrikli araç teknolojisi konusunda bilgili olan değerli bir müttefike ihtiyacı olacak. CEO’nun cevabına göre bu müttefik Tesla olacak.

Tesla’nın köklü otomobil üreticileri için elektrikli araç parça tedarikçisi olma fikri biraz garip gelse de şirket, geçmişte de benzer faaliyetlerde bulunmuştu. Örneğin ilk günlerinde ufak bir elektrikli otomobil girişimi olan Tesla, Toyota için güç aktarım mekanizmaları üretmişti. Bununla birlikte şirket, Daimler’in Smart isimli otomobillerinin bataryaları için de tedarikçi rolü üstlenmişti.

Tesla’nın elektrikli araçlar için tedarikçi konumuna gelme konusu, geçen hafta şirketin üçüncü çeyrek finansal raporlarını açıkladığı sırada da gündeme gelmişti. CEO Elon Musk, Tesla’nın bileşenlerini diğer otomobil üreticilerine satma fikrine sıcak baktığını söylemişti.

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-batteries-drivetrain-supply-fiat-chrysler/
13
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
4
0
0