THY, Bayram Tatilinde 2 Milyon Yolcuya Hizmet Verecek

12
3
1
0
0
İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla yolcu kapasitesini artıran Türk Hava Yolları, 9 günlük bayram tatili süresince 2 milyon yolcu taşımayı planladıklarını açıkladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Turkish Ground Services (TGS) Genel Müdürü Nurzat Erkal, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve diğer üst düzey yöneticilerle İstanbul Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından havalimanındaki muhabirlere açıklamada bulundu.

"Türk Hava Yolları, Ramazan Bayramı boyunca yaklaşık olarak 14 bin 311 sefer gerçekleştirecek. 2 milyona yakın yolcu taşıyacak" diyen Aycı, 501 adet kalkış yaparak havalimanının kalkış rekorunu kırdıklarını ve %85 dolulukla seferleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Havalimanının yeni yerine taşınmasının planlanan 45 saat yerine 32 saat sürdüğünü anımsatan Aycı, yeni havalimanında çok hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"O tarihten itibaren kademe kademe uçuş sayımızı artırarak burada tam kapasiteye ulaşmıştık. 7 hafta içinde geldiğimiz noktada özellikle zamanında kalkış performansımızı %90'ların üzerine taşımayı başardık. Dün burada güneyli (rüzgâr) operasyon var. Atatürk Havalimanı'nı size hatırlatırım, güneyli operasyon olduğunda %50-60'larda seyrederdi zamanında kalkış performansımız. İstanbul'da dün güneyli operasyon olmasına rağmen %87 zamanında kalkış performansıyla seferlerimizi icra ediyoruz."

THY'nin senenin ilk çeyrek performansını da değerlendiren Aycı, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Uzun yıllardaki periyotlara baktığınız zaman ilk çeyreklerin hep mevsimsellik etkilerinin en fazla görüldüğü ve kaybın en fazla olduğu çeyrek olarak kaydedildiğini hepimiz biliyoruz. Bu yılki kaybımız, 2017 ve diğer yıllarla çok benzer. Bu anlamda ekstra bir kayıp da yok. Genel olarak dövizdeki kur hareketlerinin bir miktar bilançomuza etkisi var. Ama özellikle uzun dönemli baktığınızda bunlar birbirini dengelediği için uzun dönemli bilançolarda çok daha iyi olacağınızı biliyorsunuz. Sene sonu bilançosu çıktığında da THY'nin bilinen, alışılan performansını ve başarısını zaten göreceğiz. Üçüncü çeyrek performansına zaten bu yansıyacak. Önümüzde ileri rezervasyonlara baktığınızda zaten net olarak görüyoruz."

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/thy-bayram-tatilinde-2-milyon-yolcu-tasiyacak/1496776
12
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
0
0