Tinder, Kullanıcıların Cinsel Yönelimlerini Belirtmelerine İzin Verecek

16
16
6
3
1
Arkadaşlık uygulamalarının en bilinenlerinden biri olan Tinder, kişisel bilgiler kısmına yeni bir seçenek ekledi. Uygulamanın kullanıcıları, bundan sonra cinsel yönelimlerini de profillerine ekleyebilecekler.

Arkadaşlık uygulaması Tinder, bundan sonra kullanıcıların cinsel yönelimlerini ekleyebilmelerine izin verecek. Uygulama böylece birbirine denk gelen yönelimleri öncelikli olarak gösterecek.

Kullanıcılar, sunulan 9 farklı cinsel yönelimden üç tanesini seçme hakkına sahip. Bu yönelimler arasında heteroseksüel, gey, lezbiyen, biseksüel, aseksüel, demiseksüel, panseksüel, queer ve kararsız seçenekleri bulunuyor. Uygulamayı kullanan kişiler, seçtikleri yönelimin profillerinde görünüp görünmemesine de karar verebilecekler.

Yeni ve mevcut kullanıcıları etkileyecek bu yenilik sonrası uygulama güncellendiği takdirde mevcut kullanıcıların da zorunlu olarak bu alanı doldurmaları gerekecek. Bu tercihler sonradan değiştirilebildiği gibi Tinder'ın algoritması eşleşme yaparken bu seçimleri de göz önünde bulundurarak daha mantıklı eşleşmelerle kullanıcının karşısına çıkacak.

Özellik, iOS ve Android için bazı ülkelerde bu ay içerisinde kullanıma sunulacakken diğer ülkeler bunu zaman içerisinde alacak. Kullanıcılar şu ana kadar erkekleri, kadınları veya her ikisini de görmek isteyip istemediklerini belirleyebilmiş olsa da cinsel yönelim konusunda doğrudan bir destek sunmuyordu. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/4/18651161/tinder-sexual-orientation-identify-product-profile
16
16
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
16
6
3
1