TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Orman Yangınlarıyla İlgili Açıklama

50
4
0
0
0
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, orman yangınlarıyla ilgili konuştu. Yangınların kasıtlı çıkarılma durumuyla ilgili konuşan Şentop, yarın TBMM Tarım ve Orman Komisyonunda üyesi bulunan partilerle yangın bölgelerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin tatil bölgeleri başta olmak üzere pek çok yerinde eşzamanlı olarak başlayan ve hepimizin yüreğini dağlayan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tüm dünyanın gündemine oturan Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan da bir açıklama geldi. "Yangınların biri bile kasıtlı çıkarılmışsa kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz yakılan bir dalın dahi hesabını sorar." şeklinde açıklama yapan Şentop, ülkenin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarını yakından takip ettiğini; vali, belediye başkanları ve ilgili birimleri arayarak bilgi aldığını söyledi. 

Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Şentop, açıklamasının devamında "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bütün kurumlarımızla, ormancılarımızla, itfaiye ekiplerimizle ve milletimizle bu hadisenin de üstesinden geliriz. Yangınların söndürülmesinde canları pahasına görev alan herkese minnetlerimi sunuyor, çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Yarın TBMM'den bir heyet yangın bölgelerine gidecek

Yarın TBMM Tarım ve Orman Komisyonunda üyesi bulunan tüm partilerin temsilcilerinden oluşacak bir heyetin yangınların gerçekleştiği mahallelerde incelemelerde bulunacağını da belirten Şentop, yanan her ağacın yerine yeni ağaçlar dikmenin, hasar gören her evin ve binanın daha iyi şekilde yapılmasını sağlamanın devletin görevi olduğunu söyledi. 

Orman Yangını

TBMM Başkanı Şentop: "Yanan alanların yapılaşmaya açılacağına dair endişeye mahal yoktur."

Yanan bölgelerle ilgili konuşan Şentop'un yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"TBMM Başkanı Şentop, açıklamaların devamında "Yanan alanların yapılaşmaya açılacağına dair endişeye mahal yoktur. Devletimiz takibini yapmakla tereddüt etmez. Biz her zorluğun üstesinden geliriz, her zorluğun altından milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kalkarız. Bizim için milletimizin hiçbir ferdine zarar gelmemesi her şeyden önemlidir. 

Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kedi ve köpeklerden kuşlara, kaplumbağalardan böceklere kadar yangında zarar gören tüm canlılar için üzüntüm sonsuz. 

Milli afetlerde toplumun tüm kesimlerine düşen, birlik ve beraberlik içerisinde, sahadaki çalışanlarımıza destek olmaktır. Milletimiz zor zamanda kenetlenmeyi ve sağduyulu olmayı bilir. 

Milletimiz şundan emin olsun ki ne kadar zaman alırsa alsın ne kadar zor olursa olsun yangın bölgeleri yine eskisi gibi dünyanın en güzel, en yeşil yerleri olacaktır. Cennet vatanımızdaki her bir ağaç, bir kış, bir arı milletimizin her bir ferdinindir. 

Ülkemizde ya da dünyanın başka bir yerinde sürmekte olan yangınlar yüreğimizi de yakmaktadır. Milletimiz, bu musibetin üstesinden geleceğimizden emin olsun. Vatanımıza milletimize geçmiş olsun."

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-haberi-sentop-tan-yanginla-mucadele-mesaji-3151592
50
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
50
4
0
0
0