TSK İçin Çalışacak Göktürk-1 Uydusunun Fırlatımasına Günler Kaldı

0
0
0
0
0
TSK İçin Çalışacak Göktürk-1 Uydusunun Fırlatımasına Günler Kaldı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedeflediği istihbarat için uydu görüntülerinin sağlanacağı Göktürk-1 uydusu 5 Aralık'ta fırlatılıyor.

Ülkemizin askeri alanda teknolojiden yararlanması konusunda önem taşıyan Göktürk-1 uydusunun ne zaman fırlatılacağı ile ilgili bilgiler AA'nın haberiyle birlikte ortaya çıktı. Ülkemizin istihbaratına önemli katkıda bulunacak Göktürk-1 uydusu, AA'nın belirttiğine göre 5 Aralık 2016 tarihinde TSİ 16:51'de fırlatılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel olarak hedef aldığı istihbarata yönelik görüntüleri almak için kullanacağı uydunun fırlatılma işlemi törenle birlikte gerçekleşecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı yerleşkesinde bulunan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) merkezinde testleri gerçekleştirilen uydu fırlatılmak üzere fırlatılacağı bölgeye iletildi.

5 Aralık tarihinde fırlatma işlemci gerçekleşecek uydunun fırlatıldığı tören canlı olarak izlenebilecek. Uydu Fransız Guyanası’nda yer alan Koruou Fırlatma Merkezi'nden uzaya gönderilecek.

*Görsel temsilidir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0