İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Türksat 6A 2019'da Tamamlanacak

1
0
0
0
0
İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Türksat 6A 2019'da Tamamlanacak
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın 2019 yılında hazır olmasını planladıklarını açıkladı.

Ülkemizde iletişim teknolojileri konusunda en önemli çalışmalardan biri olan ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile ilgili açıklama Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'den geldi.

İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Global SatShow'da açıklama yapan Özlü, Türksat 6A uydusunun 2019 yılında bitirileceğini açıklarken TÜBİTAK UZAY'ın hedefinin 12 yıl içerisinde dünya standartlarına uygun en ileri düzey kabul edilen 30 santimetre yer örnekleme mesafesine ulaşmak olduğunu söyledi. Ayrıca Özlü, açıklamalarında Türksat 6A uydusunun üretiminde özel sektörle daha fazla işbirliği yapmak istediklerini de söyledi.

Türkiye dünyanın önemli üretim merkezlerinden biri

Türkiye'nin otomotiv, tekstil, hazır giyim ve makine gibi sektörlerde oldukça başarılı olduğunun altını çizen Bakan Faruk Özlü aynı zamanda Türkiye'nin uzay, havacılık, savunma, enerji, gıda ve biyoteknoloji gibi sektörlerde de önemli bir yer edinmek istediğini ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0