Türkiye’de Yakında ‘İçilebilir’ Poşet Satılacak

60
7
5
2
2
Geliştirdiği bitki özlü doğal ürünler sayesinde plastik tüketimine bir alternatif oluşturan Kevin Kumala, su katıp içilebilecek kadar doğal olan ürünlerini Türkiye'de de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Dünya nüfusu, her geçen gün biraz daha artıyor. Nüfusun sürekli olarak artması, halihazırda kullanımı doğaya zarar veren maddelerin daha da fazla kullanılmasına neden oluyor. Hem ülkeler hem de özel şirketler, insanlığın doğaya daha az zarar vermesi için çeşitli çözümler üretmeye çalışıyor. Endonezyalı girişimci Kevin Kumala da doğayı korumak için ‘doğal’ çözümler üretenler arasında yer alıyor.

Kumala, ülkesinde yetişmekte olan Manyok adlı bitki ile günlük hayatta sıkça kullandığımız plastik ürünlere bir alternatif oluşturmak istiyor. Bu amaçla kurulmuş olan ‘I am Not Plastic’ markası, manyok bitkisinden ürettiği poşetler, yemek servis gereçleri, bardak, çatal, kaşık, saklama ürünleri, servis kapları, pipetler ve yağmurluklar ile plastik kullanımını azaltmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Dünya çapında her yıl 1 trilyon plastik poşet tüketildiğini ve en az 8 milyon ton plastik çöpün okyanuslara döküldüğünü belirten Kumala, faaliyetlerine 2014 yılında Bali’de başladığını ve ilerleyen dönemde 6 ülkeye genişlettiğini dile getirdi. Kullanıma sunduğu doğada çözünebilen ürünlerin, plastik atıklar nedeni ile oluşan hasarı engelleyebileceğini söyleyen Kumala, Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız’a şu şekilde konuştu;

“ABD'nin Kaliforniya eyaletinde üniversite eğitimime devam ettiğim sırada, bir gün Pasifik okyanusunda tekne seyahatindeyken 'çöp adası'na denk geldik. Kendi ülkemdeki en büyük sorunlardan birinin ABD kıyılarında da yaşandığını görünce, plastik tehdidinin küresel boyuta ulaştığını fark ettim ve bu konuda bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim.”

Kumala, satışa sunduğu ürünlerin doğallığı ile ilgili herhangi bir şüphe duyulmaması için sosyal medyada paylaştığı bir videoda manyok bitkisinden üretilen bir ürünü suya katarak içti. I am Not Plastic markası altında satışa sunulan ürünler kısa süre önce ücretli poşet uygulamasına geçen Türkiye’de de kullanıma sunulacak.

Kaynak : https://www.haberturk.com/plastik-urunlere-alternatif-urun-endonezya-dan-geldi-2396035-ekonomi
60
7
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
60
7
5
2
2