Türkiye'deki Müzisyenleri İlgilendiren YouTube Music Açıklaması

23
6
4
1
1
YouTube'un ülkemizde de kullanıma sunduğu YouTube Music ile ilgili açıklamalarda bulunan YouTube yetkilisi, YouTube Music'in Türk şarkıcılar için gelir kaynağı olacağını açıkladı.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından bir tanesi olan YouTube, geçtiğimiz günlerde YouTube Music hizmetini ülkemizde de kullanıma sundu. Spotify, Fizy, Muud ve Apple Music'e rakip olarak gelen YouTube Music, özellikle de videolarını YouTube'a yükleyerek sesini duyurmaya çalışan Türk şarkıcılar için büyük bir fırsat olacak. 

YouTube Music'in Türkiye lansmanı için ülkemizde gelen YouTube Kuzey Amerika Müzik Sektörü İş Geliştirme Direktörü Waleed Diab, Anadolu Ajansı'na YouTube Music'in avantajlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

youtube music

YouTube'un Türkiye'de çok uzun bir zamandır kullanıldığını söyleyen Diab, Türk kullanıcıların YouTube'u sevdiğini söyledi. Kullanıcıların YouTube'a aşina olduklarını belirten Diab, YouTube Music'in sıfırdan kurulan bir platform olmadığını açıkladı.

YouTube Music'in kullanıcı memnuniyetini üst düzeyde tutmak için geliştirildiğini söyleyen Diab, uygulamanın sahip olduğu yapay zeka desteği sayesinde kullanıcıların hem sevdikleri şarkıları dinlemeye devam edeceğini hem de beğendikleri türde yeni şarkılar keşfedeceklerini söyledi. 

Türkiye'nin müzik sektörüne de değinen Diab, ülkemizde geniş bir müzisyen kitlesinin olduğunu söyledi. Türkiye'de hem kaliteli şarkıcıların olduğunu hem de Türk insanının kaliteli şarkı üretme konusunda başarılı olduğunu düşündüğünü ifade eden Diab, Türkiye pazarından çok umutlu olduklarını ve Türk şarkıcıların YouTube Music sayesinde gelirlerini artıracağını belirtti. Müzisyenlerin, şarkıları dinlendikçe para kazanacağını belirten Diab, şarkıcıların YouTube Music sayesinde hem seslerini duyuracağını hem de kendilerinde daha iyi işler yapabilmek için motivasyon sağlayacaklarını söyledi.

YouTube Music şu an ülkemizde iki farklı paket halinde sunuluyor. Eğer bireysel olarak bir YouTube Music aboneliği satın almak isterseniz bir aylık ücretsiz denemeden sonra aylık 13.99 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ancak 5 farklı kişi için ortak alınabilecek bir paket, 20.99 TL'den satın alınabiliyor. YouTube Music'in abonelik hizmetiyle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/youtube-music-turk-muzisyenlerin-gelir-kapisi-olacak-41288028
23
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
4
1
1