YouTube Müzik, Ses ve Müzik Videoları Arasında Kesintisiz Geçiş Yapabilecek

19
4
0
0
0
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, YouTube her zaman videoya odaklanmayı sürdürmüştür. Şimdi YouTube Müzik’e yeni eklenen bir özellik ile kullanıcılar şarkılar ile videolar arasında kesintisiz bir şekilde geçiş yapabilecek.

YouTube Müzik’teki oynatma ekranında, piyasaya sunulduğu ilk günden beridir ‘Ses Modu’ özelliği bulunuyor. Eğer bu seçenek etkinleştirilse sıradaki müzik videosu yalnızca bir kapak resmi içerisinde sadece ses şeklinde çalınıyor.

YouTube Müzik uygulamasında en sevdiğiniz sanatçı tarafından yeni bir parça dinlediğinizi ve müzik videosunu izlemek için sorunsuz bir şekilde geçiş yapma yeteneğine sahip olduğunuzu düşünün. Duraklama yok, kesinti yok, sadece müziğin akışını sağlayan basit bir geçiş. İşte YouTube bu geçiş kolaylığını kullanıcılarına sunuyor.

youtube müzik

Uygulamayı güncelleyen YouTube, uygulamanın içerisine ‘Şarkı’ ve ‘Video’ sekmelerini yerleştirdi. Bir şarkı dinlerken eğer video seçeneğini aktif ederseniz o şarkının videosu hiçbir kesinti yaşanmadan oynatılmaya başlanacak. Daha önce olduğu gibi, videolar varsayılan olarak dikey konumda oynatılıyor ve istenildiği takdirde tam ekran haline getirilebiliyor. Kullanıcılar bir şarkı boyunca hem dinlemek hem de izlemek için şarkının içerisinde ileri veya geri geçiş yapabiliyorlar.

Eski “Ses Modu” geçişinin sağ üst köşeden kaldırılmasıyla, Google’ın ayarlarına “Müzik videoları çalma” seçeneği eklendi. Seçenek açık olduğunda videolar yalnızca ses kalitesine veya şarkıların albüm sürümlerine dönüştürülür. Bu seçenek, ilgili bir videoya sahip olan herhangi bir şarkıda görünür ve YouTube, “Beş milyondan fazla resmi müzik videosunu kendi ses parçalarıyla mükemmel bir şekilde eşleştirdiğini” garanti ediyor.

Her iki platformda da ücretli bir şekilde faaliyet gösteren YouTube Müzik, bu yeni güncelleştirmeyi iki platformda da almış durumda.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/07/18/youtube-music-video-switching/
19
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
0
0
0