Türkiye'den de Bir Havalimanının Bulunduğu Dünyanın En İyi Havalimanları Açıklandı

40
11
7
1
0
40 binden fazla yolcunun katılımı ile gerçekleştirilen dev çalışma neticesinde dünyanın en iyi havalimanları belli oldu.

40’ın üzerinde ülkeden 40 binden fazla yolcunun katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda dünyanın en iyi havalimanı belli oldu. Listeye Türkiye’den yalnızca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı girebildi. Türkiye’nin dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinden biri olduğunu düşünürsek bu durum oldukça düşündürücü.

133 havalimanının yer aldığı listenin zirvesinde 10 üzerinden 8,39 puan alan Katar’ın Hamad Havalimanı yer aldı. İkinci sırada yine 8,39 puan alan Japonya’nın Haneda Havalimanı bulunuyor. Üçüncü sırada ise 8,38 puan ile Yunanistan’ın Atina Havalimanı bulunuyor. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı aldığı 7,93 puanla 29. sırada ancak yer alabildi.

Puanlamanın %60’ı seferlerin zamanında kalkış oranlarına, %20’si havalimanlarında verilen servis hizmetinin kalitesine, %20’si ise yemek alanları ve alışveriş noktalarına verilen puanlardan oluşturuldu. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı için zamanında kalkışa 7,8 puan, servis kalitesine 8,3 puan, yemek alanlarına ise 8,1 puan verildi.

İstanbul Havalimanı, hizmete yeni girdiği için kayda değer bir değerlendirmeye giremedi. Bununla birlikte Londra’daki Heatrow Havalimanı, New York’taki John F.Kennedy Havalimanı ve Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı, listede Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın gerisinde yer aldı.

Kaynak : https://www.aksam.com.tr/dunya/dunyanin-en-iyileri-secildi-listede-turkiye-de-var/haber-970513
40
11
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
11
7
1
0