Türkiye'de İlk Kez Alüminyum Motor Bloğu Üretilecek

43
2
0
0
0
Oyak Renault, Türkiye'de ilk kez alüminyum motor blokları üretecek. Test üretimleri sırasında bazı açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Renault'un hibrit motorlarının bloklarının Türkiye'de üretileceğini ve buradan da ihraç edileceğini ifade etti. Seri üretim, 2020 yılında başlayacak.

Oyak Renault, Türkiye'de alüminyum motor blokları üretmeye karar verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyurulan bu gelişme kapsamında Türkiye'de ilk kez alüminyum motor blokları üretilmiş olacak. Bakan Varank, Oyak Renault Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası'nın Renault için Avrupa'daki tek olacağını ifade etti. 

Oyak Renault Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası'nda yapılan test üretimleri nedeniyle bu merkeze gelen ve incelemelerde bulunan Varank, bu fabrikayla birlikte Ranault'un hibrit motorlarının Türkiye'de üretileceğini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Oyak Renault'un bu tesisinin Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında desteklendiğini söyleyerek fabrikanın son teknoloji olduğunu vurguladı.

Mustafa Varank

Bakan Varank, konuya ilişkin açıklamalarında bu tesislerde üretilecek alüminyum motor bloklarının sonrasında ne olacağını da açıkladı. Varank, Türkiye'deki fabrikada üretilecek olan alüminyum motor bloklarının Çin, İspanya ve İngiltere gibi ülkelere ihraç edileceğini, bu ihracatın hem Türkiye hem de Oyak Renault için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Varank, tesis gezisi sırasında hem Renault'un Türkiye'de ürettiği ilk otomobili hem de firmanın ilk elektrik motorlu otonom aracını test etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Renault'un Türkiye'de hibrit araçlarının tüm üretimlerini yapabileceğini söyleyerek Türkiye ekonomisinin buna müsait olduğunu ifade etti. Varank, Türkiye'nin bu tür gelişmeler için tüm kapılarını açtığını belirtti.

Motor Bloku

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamalarına benzer açıklamalarda bulundu. Aoun, Türkiye'nin verdiği teşvik sayesinde çalışmaların çok hızlı bir şekilde tamamlandığını ve verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti. Oyak Renault Genel Müdürü, 2020 yılında seri üretime geçebilmek için son aşamaya geldiklerini ve artık her şeyin hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/turkiyede-bir-ilk-aluminyum-motor-bloku-uretilecek-41356152
43
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
43
2
0
0
0