Twitter, Yanıt Gizleme Özelliğini Test Etmeye Başlıyor

4
1
1
0
0
Twitter, resmi blogundan gerçekleştirdiği duyuru ile uzun süredir konuşulan yanıt gizleme özelliğinin önümüzdeki haftadan itibaren test edilmeye başlanacağını açıkladı.

Dünyanın en popüler mikro blog ve sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter, bir süredir konuşulan ‘yanıt gizleme’ özelliğini gelecek haftadan itibaren test etmeye başlayacağını duyurdu. Twitter, söz konusu özellikle ilgili ilk olarak bu yılın başlarında konuşmaya başlamıştı ve o dönemden bu yana yanıt gizleme özelliği ile ilgili pek çok sızıntı çevrimiçi platformlarda paylaşılmıştı.

Yanıt gizleme özelliğinin temel amacı, Twitter kullanıcılarının tweetleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olması. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tweetlerine gelen saldırgan, taciz ya da tahrik edici, hakaret ya da küfür içeren yanıtları gizleyebilecekler. Gizlenen yanıtlar, tweet sahibinin takipçileri tarafından görüntülenmeyecek. Böylece güzel bir tweet, kötü yanıtlarla olumsuz bir atmosfere bütünmemiş oluyor.

Tweetlere gelen yanıtlar böyle gizlenecek;

twitter

Twitter, yanıt gizleme özelliği ile ilgili bir GIF de paylaştı. Paylaşılan GIF, özelliğin nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradığını açık bir şekilde gösteriyor. Ancak paylaşılan GIF’te daha önce görünmeyen bir özellik de ortaya çıktı. Twitter, tweet kartının sağ alt köşesine gri renkli bir ikon yerleştirmiş durumda. Bu ikona tıklandığında gizlenen tweetler görüntülenebiliyor. Bu sayede tweet sahibinin bir sansür uygulayıp uygulamadığı anlaşılabiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Twitter, önümüzdeki haftadan itibaren bu özelliği test etmeye başlayacak. Test süreci, en azından başlangıçta Kanada’daki Twitter kullanıcılarıyla sınırlı olacak. Twitter’ın paylaşmış olduğu GIF’e göre yanıt gizleme özelliğini hem kullanmak hem de kontrol etmek son derece kolay olacak. Ayrıca tweet sahipleri, gizledikleri yanıtları diledikleri takdirde tekrardan görünür hale getirebilecekler.

Kaynak : https://blog.twitter.com/en_us/topics/product/2019/morecontrolofconversation.html
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0