Uber’in Sürücüsüz Araçları Yakında Yollarda Olacak

10
3
1
0
0
Volvo ile Uber arasındaki anlaşma sonunda meyvesini veriyor. Testlerin bitmesinin ardından sürücüsüz araçlar yola çıkmaya hazır.

Volvo ve Uber’in yaklaşık 2 sene önce yaptıkları anlaşmanın ardından ilk otonom araç kullanıma hazır hâle geldi. Araç, Volvo’nun sağlamlığıyla bilinen SUV’si XC90 modelinin Uber’in otonom sürücü programıyla birlikte çalışabilmesi için üretilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Yeni araçta şehir içinde kendi kendine gidebilmesi için sensörler mevcut ancak güvenli arabalarıyla öne çıkan Volvo, işlerin yolunda gitmeme durumuna karşın arabaya bazı takviye sistemleri de eklemiş. Bu takviye sistemleri, ana bileşenlerin olası bir bozulma durumunda arabayı kontrollü bir şekilde durduracak.

Uber teknolojisiyle birlikte hazırlanan XC90'ların bir gün tamamıyla sürücüsüz, insan müdahalesine gerek duymayan gidebilen bir yapıya ulaşması hedefleniyor. Volvo, 2020’li yılların başlarında çıkarmayı planladığı otonom arabalarda da benzer bir program kullanmak istiyor ancak bu arabalar yalnızca anayollar ve çevreyolları gibi program tarafından tanımlanması kolay yollarda otonom olarak kullanılabilecek.

Uber’in otonom sürüş departmanının yakın zamanda yeni bir CEO edinmesi ve yatırım almasına karşın 2018 yılında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazanın ardından, kamuoyu tarafından bir önyargı oluşmuş durumda. Uber her ne kadar Volvo ile iki yıl önce yaptıkları anlaşmaya bağlı olsa da kamuoyunun anlaşmanın ilk açıklandığı zamanlara oranla daha az heyecanlı olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/12/volvo-and-uber-self-driving-production-car/
10
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
0
0