Uber'in Şehirleri Daha Huzurlu Kılacak Elektrikli Scooter'ları Yeniden Tasarlandı

20
2
0
0
0
Uber, JUMP elektrikli scooter'larını yeniden tasarlayarak daha kullanıcı dostu bir hâle getirmek için yenilikler yaptı. 24 Haziran'da ABD'de satışa sunulacak olan scooter'lar yazın ardından Avrupa'ya gelecek.

Uber, JUMP elektrikli scooter'larının daha büyük bir şasi ve el frenlerine sahip olan yeni bir modelini tanıttı. Şirket, bu scooter'ları 24 Haziran’da ABD’de ve yazın ardından Avrupa’da satışa sunmayı planlıyor.

Uber’in Yeni Mobilite Başkanı Rachel Holt, bir açıklamasında “Uber, insanların otomobillerden çok bisiklet ve scooter seçmelerini daha güvenli ve kolay hâle getirmek için yeni donanımlar geliştiriyor. Teknolojimiz, bisiklet ve scooter erişimini genişlettikçe daha yeşil ve daha az sıkışık şehirler olacaktır.” diyor.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, yatırımcı konferansında 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin yeni yatırımlar için brüt rezervasyonların çeyrekten çeyreğe büyüdüğünü söyledi. Uber’in yeni hareketlilik içeren diğer yatırımları, 2019 yılının ilk çeyreğinde brüt 132 milyon dolarlık işlem gördü. Bu, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinden itibaren %230 büyümeye işaret ediyor.

Ayrıca elektrikli bisikletlere takılabilir pil eklendi. Bu sayede JUMP scooter ve bisikletlerinin pilleri değiştirilebilir hâle geldi. Uber Enerji Depolama Sistemleri Mühendisliği Direktörü Celina Mikolajczak ve ekibi tarafından tasarlanan takılabilir pillerin bildiğimiz scooter ve bisikletlerden çok daha güvenli olduğu söylendi.

Şu an için pillerin kullanıcı tarafından değiştirilmesi mümkün değil. Bunun için profesyonel destek alınması gerekiyor ancak bir sonraki aşamada pillerin kullanıcılar tarafından değiştirilebilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/12/ubers-jump-scooters-get-a-makeover/
20
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
0
0
0