Uçan Arabaların Geleceği Tarih Belli Oldu

0
0
0
0
0
Bu zamana kadar yalnızca filmlerden görebildiğimiz uçan arabaları gerçek hayatta kullanabileceğimiz tarih artık çok daha yakın.

Uçan taksi modeli üzerinde çalıştığını duyuran Fransa merkezli şirket Airbus, bu modele dair en kapsamlı görüntüleri paylaştı. Project Vahana adı verilen proje kapsamında aracın önümüzdeki yıldan itibaren test uçuşlarına başlaması hedefleniyor. Birkaç yıllık denemelerin ardından uçuşa hazır olduğuna kanaat getirildiğinde ise 2020’den itibaren kullanıma sunulması bekleniyor. Peki uçan taksinin sunacağı hizmetler ne olacak?

Airbus’ın yaptığı açıklamaya göre uçan taksinin adı CityAirbus olacak (Project Vahana projeye verilen isim, onunla karıştırmayın). Müşterilerin akıllı telefonlarla çağırabileceği aracı ilk etapta pilotlar kullanacak, fakat gerekli izinler alındığı taktirde aracın sürücüsüz hale de getirilebileceği belirtiliyor. 

Bu projeye neden başladıklarına dair ufak bir açıklama yapan şirket, 15 yıl içerisinde dünya nüfusunun %60’ının şehirlerde yaşamasını beklediklerini ve kent taşımacılığına yeni çözümler getirmek istediklerini belirttiler.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0