Uzayda Yeni Dönem: Rusya 2019'da Akıllı Robotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu'na Gönderecek

14
4
2
1
0
Rusya, yeni yaptığı bir açıklamayla robotlarını 2019'da uzaya gönderebilmek için çalışmalarını hızlandırdığını bildirdi.

İnsanlık olarak artık yeryüzünün tüm gizemlerini neredeyse çözdüğümüze inanıyoruz ve yeni hedefimiz evrenin bütününü daha iyi anlayabilmek için uzayı keşfetmek. Ancak uzayı keşfetme kısmı, fiziksel ve ekonomik koşullar sebebiyle çok da kolay değil ve Ay'a ayak bastığımız 1969 senesinden beri hayli yol almış olsak da evren sınırsız ve işimiz çok zor.

Ancak bilim ve teknoloji, her geçen gün tüm zorluklar için türlü çözümler üretiyor ve evrene dair bilgi birikimimiz artıyor. Anlaşılan robotlar da uzayda ve evreni anlamada yeni yardımcılarımız olacak çünkü Rusya, robotlarını önümüzdeki sene uzaya yollama kararı almış bile. Rus bilim insanları, robotlarının uzaya çıkmaya neredeyse hazır olduğunu bildirdi ve sonuç da merakla bekleniyor.

Açıklamalara göre robotlar ilk etapta Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek ve buradaki görevleri de istasyondaki ekiplere yardımcı olarak insanların yapması için fazla tehlikeli olan işleri üstlenmek olacak. FEDOR adında iki astronot robot, özellikle gerektiğinde kurtarma operasyonlarına katılmak için eğitilmiş ve Rus medyası bu robotların ateşli silah kullanma eğitimleri de aldığını iddia ediyor.

Robotların boyu ortalama 180 cm ve 105 kilo ağırlığındalar. 20 kiloya kadar yük taşıyabilen robotların gelecekte ayda ve farklı gezegenlerde kurulacak üslerin yapımında da kullanılacağı söyleniyor. Ulusal Uzay Teknolojileri Geliştirme ve Temel Robotik Merkezi'nin yöneticisi Sergei Khurs ise yaptığı açıklamada “Uzay yürüyüşleri sırasında ve diğer gezegenlerde astronotlar robotlara güvenecek” ifadelerini kullanarak robotların tüm projeler için kilit rol oynayacağını belirtti.

Robotların 2019 Ağustos'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi heddefleniyor ve çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5977199/Putins-robo-nauts-space-2019.html
14
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
0