Uzayın Derinliklerini Gösteren, Her Biri Muhteşem Güzellikte 6 Fotoğraf

37
4
3
1
1
Bilim insanları ve astronomların gözlem evlerinden ve uzay araçları aracılığıyla gerçekleştirdikleri görevler sırasında muhteşem manzaraların ortaya çıktığı görüntüler kaydedilebiliyor. Gelin sizler için seçtiğimiz ilginç uzay fotoğrafları arasında keyifli bir yolculuğa çıkalım.

Uzay, keşfetmenin verdiği hazzın yanında sunduğu görsel şölenle çoğu kesim tarafından her zaman ilgi çekici bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Uzay görevlerinden elde edilen fotoğraflar da bunu kanıtlar nitelikte. İşte gözlemevlerinden ve uzay görevlerinden elde edilen görüntülerdeki muhteşem manzaralar.

1. Galaksinizden atılmanın nasıl bir şey olduğunu hayal edin. Gökbilimciler, NASA'nın Chandra X-ray Gözlemevi'nden elde edilen gözlemlere dayanarak bir çift ikili yıldızın bulundukları bölgeden savrulduğunu bildirdiler.

2. NASA’nın Mars’ta bulunan Curiosity isimli aracı, bulutları görüntüledi. Bilim insanları, bunların çoğunlukla buz olduğunu düşünüyorlar. Fotoğraftaki bulutlar, 'noctilucent' (gece parlayan bulut) olarak da adlandırılıyor. 

3. Bennu Asteroidi'nin yörüngesindeki OSIRIS REx isimli uzay aracı, Dünya'ya geri getirmek için bu kayadan bazı örnekler topladı. Bu uzay taşının kaya parçaları ile kaplı olduğu söylenilebilir. Boyutları hakkında bir fikir edinmek için sol üst köşedeki açık renkli iri kayanın 7 metreden büyük olduğunu belirtelim.

4. Dünyada oldukça kaliteli fotoğraflar çeken pek çok kamera olduğunu biliyoruz ancak hiçbiri Hubble'a yaklaşamaz. Bu fotoğraf, spiral galaksi NGC 2903'e ait. Gökbilimciler, merkezlerinde duran büyük gaz ve toz yığınları hakkında bilgi edinmek için bu tür spiralleri inceliyorlar.

5. Hubble Uzay Teleskobu'nun 'Wide Field and Planetary Camera 2' isimli kamerası tarafından yakalanan görüntüdeki kızılötesi ve ultraviyole ışığında, Messier 90'ın çarpıcı güzelliğini görüyoruz. M90, Dünya'ya 60 milyon ışık yılı uzaklıkta; yani ışık, bu galaksiyi ilk terk ettiğinde dinozorların soyu tükenmişti.

6. Mars'taki kuzey buzunun yakınında, bir Kanada kasabasının adını taşıyan Inuvik Krateri bulunuyor. Gerçekte olduğundan farklı renklerde görünen bu krater, darbe sonucunda oluşan kraterlerden biri. Bilim insanları, normalde fark edilemeyecek olan bu güzellikleri ortaya çıkarabilmek için farklı görüntü filtreleri kullanıyorlar. 

Uzayın derinliklerinde keyifli bir yolculuğa çıkabileceğiniz 6 fotoğrafı sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Siz de fotoğraflar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Uzay hakkındaki paylaşımlarımıza önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın.

Kaynak : https://www.wired.com/story/space-photos-of-the-week-how-stars-get-86d/
37
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
3
1
1