Üzerine Bastığınızda Kinetik Enerji Depolayan Kaldırım Sistemi Geliştirildi!

1
0
0
0
0
Las Vegas’ta geliştirilen bir teknoloji sayesinde özel kaldırımlarda adım atarak kinetik enerji birikmesini sağlayabilirsiniz.

Günümüzde en büyük ihtiyaç olan elektrik enerjisi için kurulan devasa yapılar ve santrallerin çoğu kullandıkları yakıt atıkları sebebiyle küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin en büyük nedeni olarak gösteriliyor.

Bu sebeple geliştirilen rüzgar gülleri, güneş panelleri gibi doğaya zarar vermeden ve direkt olarak doğadan yararlanılarak elde edilen enerji sistemleri fazlasıyla desteklenmeye başladı. Bu noktada farklı bir çalışma yürüten EnGoPlanet isimli firma, Las Vegas’ta bir bölgeye özel kaldırımlar döşeyerek bu kaldırımlardan geçen insanların adımlarından kinetik enerji depolayabiliyor.

Şu anda sadece sokak lambaları aydınlatmaları için kullanılabilecek olan bu yöntemde özel kaldırımlar bir piston sistemine benzer şekilde üzerine basıldığında biraz aşağıya inip pistonu hareket ettirerek kinetik enerji üretilmesini sağlıyor. Gün içinde yüzlerce insanın üzerinden geçeceğini de düşünürsek gün sonunda sokak lambaları için yeterli bir enerji ortaya çıkabilecek. Aynı zamanda bu sokak lambalarının tepesindeki güneş panellerinden de yararlanan ışıklandırma sistemi, böylece kendi kendine ürettiği elektrik ile geceleri aydınlatma görevini yerine getirebilecek.

Bu özel olarak geliştirilen sokak lambası sistemi sayesinde gerekli yatırım ve faaliyetlerin yapılması halinde Las Vegas’ta yaygınlaşma ihtimali yüksek olan sokak lambalarını tüm dünyada görmek güzel olacak. Böylece yolda yürüyen herkes gece sokak lambalarının gereksiz enerji tüketmesine engel olacak şekilde kinetik enerji desteği sağlamış olacaklar.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0