Vivo, Türkiye Pazarına Resmen Girdi: İşte İlk Telefon ve Fiyatı

100
24
18
8
8
Türkiye'de resmen giriş yapan Vivo, ülkemizde satışa sunduğu ilk akıllı telefonun X50 Lite olduğunu açıkladı. Vivo ayrıca 2020 bitmeden farklı segmentlerde yeni akıllı telefonlar satışa sunacağını da duyurdu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Vivo, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Türkiye pazarına resmen giriş yaptı ve Türkiye’de satışa sunacağı ilk akıllı telefonunu açıkladı. Buna göre şirketin geçtiğimiz aylarda resmen duyurusunu gerçekleştirdiği X50 Lite modeli, Vivo’nun Türkiye’de satışa sunulan ilk akıllı telefonu olacak.

Etkinlikte yalnızca Türkiye’de satışa sunacağı ilk akıllı telefonunu değil; Avrupa ve Türkiye’ye yönelik hedef ve planlarını da paylaşan Vivo, kullanıcı kitlesini sembolik olarak Asya ile Avrupa arasındaki köprü olan Türkiye’de genişletmenin heyecan verici olduğunu ifade etti. Ancak Vivo’nun sektörel açıklamalarına geçmeden önce X50 Lite’ın özelliklerini hatırlayalım.

X50 Lite, Vivo’nun Türkiye’de satışa sunduğu ilk akıllı telefon oldu

vivo x50 lite

6.38 inçlik Full HD+ AMOLED ekrana sahip olan Vivo X50 Lite, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 665 işlemcisinden alıyor ve kullanıcılara 8 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı sunuyor. Dört arka kameraya ve tek bir ön kameraya sahip olan Vivo X50 Lite, damla çentikli tasarımı sayesinde yüksek bir ekran gövde oranı sunuyor.

Vivo X50 Lite özellikleri

  • İşlemci: Snapdragon 665
  • RAM: 8 GB RAM
  • Depolama: 128 GB depolama
  • Ekran: 6.38 inç Full HD+ AMOLED
  • Arka Kamera: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Batarya: 4500 mAh, 18W hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: Android 10

vivo x50 lite tasarım

Türkiye’ye resmi olarak giriş yapmaları ile ilgili konuşan Vivo Türkiye CEO’su Andrew Liu, Türkiye’ye gelişimiz şans eseri değil. Her bir Avrupalı müşterinin bireysel ihtiyaçlarını anlamak için Avrupa genelinde 9000'den fazla kişiyle görüştük. Bu, dünya çapında 350 milyondan fazla kullanıcının günlük yaşamının bir parçası olmamızın en önemli nedenlerinden biri olan “doğru şeyleri doğru şekilde yapma” felsefemizin devamı.” ifadelerini kullandı.

Vivo’nun Türkiye pazarına X50 Lite modeli ile giriş yapması hakkında konuşan Vivo Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Dayıoğlu ise 2020 yılı sona ermeden Türkiye’de biri amiral gemisi olmak üzere farklı segmentlerde yeni akıllı telefonlar satışa sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Dayıoğlu’nun açıklamalarına göre Vivo X50 Lite ilk etapta sadece MediaMarkt ve Vatan’ın fiziksel mağazalarında, Hepsiburada ve Turkcell’in ise çevrimiçi mağazalarında satışa sunulacak.

x50 lite

Vivo X50 Lite fiyatı

Türkiye’de 8 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonuyla satışa sunulan Vivo X50 Lite, an itibarıyla 3,599 TL fiyat etiketiyle satışa sunulduğu çevrimiçi ve fiziksel perakende mağazalarından satın alınabiliyor.

100
24
18
8
8
Emoji İle Tepki Ver
100
24
18
8
8