Volkswagen, Türkiye Yatırımını Ertelediğini Duyurdu

295
41
17
14
10
Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Volkswagen’ın Türkiye’ye fabrika kurma planını ertelediğini duyurdu. Bir Volkswagen sözcüsü, Türkiye'nin Suriye operasyonlarıyla ilgili "Durumu büyük endişe ile izliyoruz" diyerek şirketin Türkiye yatırımıyla ilgili nihai kararını ertelediğini belirtti.

Almanya’da faaliyette bulunan ekonomi gazetesi Handelsblatt, Volkswagen’ın Türkiye’de kuracağı yeni fabrikaya dair planları askıya aldığını belirtti. Handelsblatt, Volkswagen’ın yeni fabrika planını ertelemesinin nedeni olarak Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde devam ettirdiği askeri operasyon gösterdi.

Handelsblatt’ın haberine göre Volkswagen yöneticileri, düşük maliyet ve yüksek kazanç imkanı gibi nedenlerle Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi. Ancak Volkswagen yöneticileri, Suriye’nin kuzeyinde başlatılan operasyonun durumu tersine çevirdiğini belirtti. Handelsblatt’ın, Volkswagen’ın yönetim kurulu ve teftiş kurulundaki kaynakları, “Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün şirkette ağırlıkta olduğunu belirttiler.

Volkswagen sözcüsü: Durumu büyük endişe ile izliyoruz

volkswagen türkiye

Volkswagen sözcüsünün Alman ekonomi gazetesi Handesblatt’a yaptığı açıklamada, “Durumu büyük endişe ile izliyoruz” dedi. Volkswagen, Türkiye’de kurulacak fabrika için geçtiğimiz hafta Manisa’da şirket kurmuştu. Ancak söz konusu Volkswagen yöneticisi, Suriye operasyonlarının ardından şirketin Türkiye operasyonlarıyla ilgili nihai kararını ertelediğini belirtti.

Volkswagen Türkiye planlarında daha önce neler yaşanmıştı?

Alman otomotiv devi, Manisa'ya açılması planlanan otomobil fabrikası için 943,5 milyon TL'lik bir yatırım yapmış, çalışmalara resmi olarak Volkswagen Türkiye şirketinin kuruluşuyla başlamıştı. Manisa'da üretilecek Passat gibi sembolik modeller, Türkiye'den Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına ulaştırılacaktı. Bir bakıma Türkiye, Volkswagen'in gelecek planları için önemli bir merkez olacaktı. 

Dahası, 2030'lu yıllara kadar benzinli araç üretimini tamamen sıfırlamak isteyen Volkswagen, yeni nesil elektrikli otomobil üretimi için "yenilenebilir fabrikalar" kuruyordu. Bunun içinde resmi bir veri olmasa da yeni olacağı için muntemelen Türkiye'deki fabrika da yer alacaktı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/volkswagen-turkiye-yatirimini-erteledi-iddiasi-5389219/
295
41
17
14
10
Emoji İle Tepki Ver
295
41
17
14
10