Otomobil Endüstrisinin Efsanesi Vosvos’un GTI Versiyonu Olsaydı Nasıl Görünürdü?

23
9
1
1
1
Nostaljik otomobil olarak bilinen VW Beetle'ın GTI versiyonu olsa nasıl görünürdü diye kendine soran bir tasarımcı, aracın asla olmayan bir versiyonunu tasarladı. Tarihi günümüze taşıyan tasarımcının bu çalışmasına gelin yakından bakalım.

Otomobil şirketleri# genelde araç tutkunlarının istediği yönde değişiklikleri yapmazlar. Firmaların böyle bir yol izlemesinin nedeni ise araç tutkunlarının, bu otomobilleri alan kişiler içinde çok düşük bir yüzde oluşturmalarından kaynaklanıyor.

Bu oranlara rağmen çok sık olmasa da bazı arabalar hem firmaları hem de araba sevdalılarını tatmin edecek bir şekilde tasarlanabiliyor. Örneğin eğlenceli bir sürüş sağlarken ortalama bir tüketiciye hitap eden Volswagen Golf Mk1 iki tarafı da mutlu eden bu arabalar arasında yer alıyor. Peki ya Volkswagen'in efsane aracı Vosvos...

Karşınızda VW Beetle GTI:

vosvos

“VW Beetle hâlâ üretilseydi nasıl olurdu?” sorusu, araba tutkunlarının merak ettiği sorulardan biri olarak kafalardan silinebilmiş değil. İşte bu sorunun cevabını Abimelec Design, bilgisayar desteğiyle çizdiği tasarım ile veriyor.

VW Beetle’ın orijinalindeki karakteristik çizgiler ve bazı tasarım hataları bile dâhil olmak üzere tarihi günümüze taşıyarak GTI versiyonu oluşturuldu. Tahmini olarak 100 beygir gücünde olan bu yeni Beetle, beygir gücü çok gözükmese de yaklaşık 850 kilogram ağırlığı ile kendi segmentine nazaran hafif olması sayesinde bir VW Golf gücüne bile ulaşabilir gibi gözüküyor. Bu arada tabii ki de klimaya sahip olması en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/photo/4341948/vw-beetle-gti-rendering-is-the-sporty-bug-that-never-was/
23
9
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
9
1
1
1