WhatsApp Durumlarına Kişi Etiketleme Geliyor: İşte Özelliğin Ekran Görüntüleri

3
1
0
0
0
WhatsApp durumlarına yeni bir özellik geldiği ortaya çıktı. Bu yeni özellik, paylaşımlara kullanıcı etiketlemeyi mümkün kılacak. Özellik, önümüzdeki güncellemede uygulamaya gelecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Uygulamanın 24.7.10.71 kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik, kullanıcıların durum paylaşımları yaparken, bir kullanıcıyı etiketlemelerini sağlayacak. 

Instagram gibi hizmetlerde bulunan hikâye özelliği, kullanıcıları etiketlememizi sağlıyor. Ancak WhatsApp'ın hikâyelere benzer özelliği, ne yazık ki böyle bir imkân sunmuyordu. Bugün ortaya çıkan bilgiler, bu durumun artık değişeceğini gözler önüne seriyor. Kullanıcı, yapacağı paylaşıma rehberindeki kullanıcılardan birini veya birkaçını etiketleyebilecek.

Hem etiketlendiğiniz hem de kaçırdığınız durum güncellemeleri için bildirim gönderilecek.

WhatsApp Durum bildirimi

WhatsApp beta'nın Android 2.24.8.13 sürümünde görülen bu yenilik, WhatsApp durumlarından gelen bildirimleri çeşitlendiriyor. En başta WhatsApp'tan, durumlara kişi etiketleme özelliğini görmüştük. Şimdiyse bu etiketlemelerden ve diğer durumlardan gelen bildirimler ortaya çıktı. Durum güncellemelerine dikkat çekmek isteyen WhatsApp üstte görebileceğiniz şekilde bildirimler gönderecek.

Bir durum güncellemesine etiketlendiğinizde direkt bildirim alacaksınız fakat durum bununla sınırlı değil. Üstteki bildirim, kişinin etiketlenmediği fakat aynı zamanda henüz görmediği bir durum güncellemesi için gönderilmiş. Bu da rehberdeki kişilerin durum güncellemelerinin zaman zaman hatırlatılacağını gösteriyor. Öte yandan bildirim, sadece sık görüştüğümüz kişilerin durum güncellemelerini kapsıyor da olabilir. Beta sürümündeki özelliğin önümüzdeki WhatsApp güncellemesiyle uygulamaya dahil edilmesi bekleniyor.

WhatsApp durumuna kişi ekleme ekranı ise böyle görünecek:

WhatsApp

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, gizliliği de ön planda tutacak. Kullanıcılar, bir durumda etiketlendiklerine ilişkin bildirim alacaklar ancak diğer kullanıcılar, böyle bir durumdan haberdar olmayacaklar.

Özellik hem iOS hem de Android ekosisteminde kullanılabilir olacak. Sizin düşünceleriniz neler?

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-ios-24-7-10-71-whats-new/
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0