Xbox ile Zirveye Çıkmak İsteyen Microsoft, 4 Farklı Oyun Şirketi Satın Aldı!

17
10
3
1
0
E3 2018 duyurularından anladığımız kadarıyla konsol dünyasında bu yıl büyük bir hareketlilik yaşanacak. Microsoft, PlayStation ile verdiği rekabette Xbox platformunu olabildiğince geliştirmeye çalışıyor. Firma fuar kapsamında 11 yeni oyun şirketini sayın aldığını açıkladı.

Konsol oyunculuğu günümüzde PC oyunculuğuna kıyasla geride kalabilir. Oyun dünyasının bağımsız eğlence platformları olan Xbox ve PlayStation, yıllardır oyunculara çok farklı deneyimler sunuyorlar. Aralarındaki rekabette ise Sony, açık ara zirvenin sahibi fakat Microsoft da savaşı bırakmıyor. Xbox platformunu güçlendirmek için şirket, oyun yapımcılarını ve stüdyoları birer birer satın almaya devam ediyor. 

Microsoft’un Xbox bölümü başkanı Phil Spencer, pazar günü Microsoft'un Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs ve Compulsion Games ismindeki 4 farklı oyun şirketini bünyesine kattığını açıkladı. Bu dört stüdyo şirketin abonelik tabanlı servisi Xbox Game Pass’i güçlendirmek. Aynı zamanda Microsoft bandrolüyle piyasaya sürülecek oyunlar için son derece önemli çalışmalara da imza atacaklar.

2010 yılında kurulan Playground Games, yarış oyunu serisi Forza’nın geliştiricisi ve uzun bir süredir Xbox’ın ortakları arasında. Firmanın Xbox platformuna geçişi ise Forza Horizon 4 ile resmileşecek. Ninja Theory stüdyosu Hellblade oyunuyla, Undead Labs stüdyosu Decay State serisiyle, Compulsion Games ise bu sene çıkması beklenen Happy Happy Few oyunlarıyla biliniyorlar. 

Bu oyun stüdyolarının hepsi daha önce Microsoft tarafından satın alınmış diğer stüdyoların da bulunduğu “The Initiative” adı altında toplanıyorlar. Bu oluşumun başında ise Crystal Dynamics’in eski stüdyo şefi Darrell Gallagher görev yapacak. Microsoft Studios, halihazırda Holo oyununu yapan ve 2014 yılında firma tarafından satın alınan Minecraft ekibinin üyelerini içeriyordu. 

Microsoft ortamı kızıştıracak hareketlere hazırlanıyor. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/10/microsoft-acquires-a-whole-bunch-of-game-studios/
17
10
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
10
3
1
0