Xbox Series X ve Series S'in Yürek Yakan Türkiye Fiyatları Açıklandı

215
22
17
13
3
Microsoft'un yeni nesil oyun konsolları, PlayStation 5'in en büyük rakibi Xbox Series X ve Series S'in Türkiye fiyatları belli oldu. Serinin en uygun fiyatlı üyesi Series S, 4699 TL'den başlayan fiyatlarla raflarda olacak.

Hem PlayStation 5 hem de Xbox Series S ve X için ilk net detayları görmeye başladığımız Nisan 2020'de; oyun konsollarına getirilen %50'lik ek vergisinin süresi Eylül itibarı ile doldu. Bu aşamadan sonra ülkemizde oyun konsollarından %20 ilave gümrük vergisi alınacak. Ancak fiyatların uçuşa geçmesine neden olan vergi artışındaki %30'luk düşüş bile Xbox Series X ve Series S'in Türkiye fiyatlarına olum bir etki etmedi. 

Yurt dışında Xbox Series S 299 dolar veya euro; Xbox Series X 499 dolar veya euro ile satışa sunulacak. Avrupa ve ABD fiyatları birim değer açısından aynı olsa da Türkiye'deki fiyatlar, Avrupa'daki yaygın kur yani euro baz alınarak hesaplanıyor. Bunun üzerine eklenecek vergiler ile birlikte Türkiye'deki fiyatlar iyice yükseliyor. 

xbox series x, xbox series s

Xbox Series X ve Xbox Series S Türkiye fiyatları:

  • Xbox Series X: 7.499 TL
  • Xbox Series S: 4.699 TL 

Serisinin üst segment üyesi Series X, aslında doğrudan PlayStation 5'in rakibi olarak karşımıza çıkacak. Bu nedenle 7 bin 499 TL'lik fiyatı ile PS 5'in fiyatı hakkında da önemli bir ipucu veriyor. Oyun konsolları tarihinde piyasaya en uygun fiyatla sürülecek ürünlerden birisi olan Series S de Türkiye'de pek uygun değil. Zira 4 bin 599 TL, henüz geçtiğimiz yıl üst segment konsolların fiyatıydı.

Xbox Series X ve Series S çıkış tarihi:

Her iki konsol da 10 Kasım 2020 tarihinde Türkiye'de satışa sunulacak. Kasım ayında satışa sunulması, konsolların fiyatlarına dahil edilen gümrük vergisi oranının %50 değil, %20 olduğunu gösteriyor. 

Xbox Series S ya da X almak isteyen oyuncular, oyunları tek tek satın almak ya da Xbox Games Pass sistemine aylık 30 TL ücret karşılığında abone olmak durumundalar. Ufukta ne yazık ki oyun konsonları özelinde bir indirim ya da ucuzlama ihtimali görünmüyor.

215
22
17
13
3
Emoji İle Tepki Ver
215
22
17
13
3