Xiaomi Mi CC9’un Global İsmi Ortaya Çıktı

26
2
2
0
0
Xiaomi, Mi CC9 ve Mi CC9e Çin’de piyasaya sürülmüştü ve global varyantlarının isminin ne olacağı merak ediliyordu. Bir XDA Developers editörünün paylaştığı raporlara göre telefonun global ismi Mi 9 Lite olacak.

Xiaomi, bu ayın başlarında Çin’de Mi CC9 modeli telefonunu piyasaya sürdü. Cihaz yalnızca Çin’de piyasaya sürüldüğü için genelde olduğu gibi global pazarlarda isminin farklı olması bekleniyordu. Telefonun isminin ne olacağı ise merak konusuydu.

Rapor, XDA-Developers'ın baş editörü Mishaal Rahman tarafından yayınlandı. Twitter üzerinde yayınlanan raporda göründüğü üzere, Google’ın sertifikalandırdığı Android cihazlar arasında görünen Xiaomi Mi CC9’un global pazarlardaki ismi Mi 9 Lite olacak, yani telefon ülkemize geldiği zaman ‘Xiaomi Mi 9 Lite’ olarak satılacak.

Xiaomi

Telefonun isminin değişmesi dışında fazla bir bilgiye sahip değiliz. Bu yalnızca bir yeniden isimlendirme olduğu için telefonun özelliklerinin aynı kalacağı düşünülmekte. Bazı markalar yerel pazarlarının dışına çıkardıkları telefonların isimleriyle birlikte bazı özelliklerini de değiştirebiliyordu ancak Xiaomi böyle bir strateji uygulamıyor.

Listelenen Xiaomi Mi 9 Lite’ın yakın zamanda global pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Üçlü kamera kurulumuna sahip cihazda bir adet 48 MP’lik Sony IMX586 ana kamera yer alıyor. Bunlara ek olarak bir adet 8 MP’lik bir geniş açı lensi ve 2 MP’lik bir derinlik sensörü bulunuyor. Telefonun ön kısmında ise 32 MP’lik bir selfie kamerası yer alıyor. 6,39 inçlik Full HD+ AMOLED ekrana sahip cihaz gücünü Snapdragon 710 yonga setinden alıyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/31/xiaomi-mi-9-lite-coming-as-a-global-variant-of-the-mi-cc9/
26
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
2
2
0
0