Xiaomi, Giriş Seviye Cihazları Redmi 6 ve Redmi 6A için Android 9 Güncellemesini Dağıtıyor

20
1
1
0
0
Xiaomi, geçtiğimiz sene giriş seviyesi telefonları Redmi 6A ve Redmi 6'yı duyurmuştu. Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 9.5 ile kutudan çıkan cihazlara kısa zaman sonra MIUI 10 güncellemesi gelmiş; fakat Android sürümü değişmemişti. Xiaomi, şimdi de bu cihazların Android'ini güncelleyecek.

Geçtiğimiz Şubat ayında Android 9 tabanlı MIUI 10 güncellemesini test etmeleri için "beta tester'ları" bünyesine katan Xiaomi, yine aynı zamanda güncelleme alacak cihazları da açıklamıştı. Bunlar arasında Redmi 6 ve Redmi 6A bulunmuyordu.

Giriş seviyesi telefon denildiğinde fiyat-performans bakımından en mantıklı seçenekleri sunan Çinli firma Xiaomi, Redmi 6A ve Redmi 6'ya Android 9 Pie tabanlı MIUI 10 güncellemesini getirmeye hazırlanıyor. Xiaomi, yakın zamanda mevzubahis telefonlara stabil sürüm Global ROM güncellemesini yayınlayacak.

redmi 6 güncelleme

Mi Community'deki gönderilere göre Çinli dev, cihazların Hindistan'daki kullanıcılarına çoktan güncellemeyi dağıtmaya başladı bile. Her iki cihaz için de yaklaşık 1,3 GB boyutundaki güncelleme; Android sürümünü artırdığı gibi Temmuz 2019 güvenlik yamasını da içerisinde barındırıyor.

Bununla beraber artık birçok uygulama ve yazılımda gördüğümüz sistemin tamamında etkili Karanlık Mod, uygulamaların kilidinin açılması için yüz tanıma sistemi, yeni şarj animasyonu ve kilit ekranındaki saatin özelleştirilmesi gibi yenilikler de Xiaomi'nin güncelleme ile getirdiklerinden.

redmi 6 güncelleme

Xiaomi, Android 9.0 Pie tabanlı MIUI Global ROM güncellemesini Redmi Note 6 Pro, Redmi Note 5 Pro ve Redmi Y2 için dağıtmaya başlamıştı. Bakalım şirket, giriş seviyesi telefonlarına yapacağı güncellemeyi Türkiye'de ne zaman dağıtacak?

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/288782/xiaomi-redmi-6-redmi-6a-android-pie-update-2.html
20
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
1
1
0
0