Paranoid Android Pie, Bazı Xiaomi Modelleri İçin Kullanılabilir Durumda

8
4
1
1
0
Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, Android Pie tabanlı özelleştirilmiş bir arayüz olan Paranoid Android'e destek vermeye başladıı. Beta sürümlerde bazı sorunlar olsa da arayüzün fazlasıyla kararlı olduğu söyleniyor.

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu oluşu bu işletim sisteminin özelleştirilebilmesini sağlıyor. Geliştiriciler, ham işletim sistemi üzerinde oynamalar yaparak ortaya Android tabanlı yeni bir arayüz çıkarabiliyor ve bu da akıllı telefon sektörü için önemli bir durum. Üreticilerin geliştirmiş oldukları arayüzler, pek çok konuda kullanıcılar için tercih sebebi olabiliyor.

Android ekosistemi için geliştirilmiş olan pek çok arayüz hali hazırda kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi de "Paranoid Android". Paranoid Android'in Android Pie tabanlı sürümü, 2019 yılının başında hazırlanmıştı. Şimdiyse Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, birkaç modeli için bu arayüzü desteklemeye başladı.

android pie

Xiaomi'nin desteklediği Android Pie tabanlı Paranoid Android, henüz beta sürecinde. Bu da kullanıcıların Paranoid Android'i kurmaları halinde bazı sorunlar yaşayabileceğini ortaya koyuyor. Zaten bilinen bazı problemler de bulunuyor. Örneğin bu beta sürümlerde bazı kullanıcılar NFC sisteminin çalışmadığını, bazıları ise Bluetooth'un kullanılamadığını ifade ediyorlar. Ancak buna rağmen kullanıcıların pek çoğuna göre Paranoid Android'in beta sürümü fazlasıyla kararlı bir yapıya sahip.

Xiaomi'nin desteklediği Paranoid Android; Xiaomi Mi 9T, Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 modellerinde çalışıyor. Eğer bu modellerden bir tanesine sahipseniz Paranoid Android'i siz de kullanabilirsiniz.

Android Pie tabanlı Paranoid Android'i belirttiğimiz modellerden Xiaomi Mi 9T ve Redmi K20 için kullanmaya başlamak isterseniz, burada bulunan bağlantıya erişim sağlamanız gerekiyor. Eğer Xiaomi Mi 9 kullanıyorsanız da burada bulunan bağlantıyı kullanarak erişim sağlamanız gerekiyor. Dosya boyutu yaklaşık olarak 550 MB olan Paranoid Android'i indirdikten sonra akıllı telefonlarınıza kurabilir ve bu arayüzü kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Not: Paranoid Android'e geçiş yapmadan önce mutlaka verilerinizi yedekleyiniz. 
Kaynak : https://www.xda-developers.com/paranoid-android-xiaomi-mi-9t-redmi-k20-xiaomi-mi-9/
8
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
1
0