Yapay Zekâlı Sanal Arkadaş Sunan Replika, Romantik Etkileşimleri Silince Bazı Kullanıcılardan Tepki Topladı

6
5
2
0
0
Yapay zekâ destekli sohbet botu Replika, erotik ve romantik içeriği platformdan kaldırdı. Bir adam, yapay zekâ sevgilisini kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirtti.

Yapay zekâ işi biraz zıvanadan çıkmış gibi görünüyor. Yapay zekâ temelli sohbet botu olan Replika, yakın zamana kadar romantik etkileşim sunan bir platformdu. Ancak romantik etkileşimleri platformdan kaldırma kararı aldı.

Bu kararın ardından bazı kullanıcılar, platforma tepki gösterdi. Hatta spesifik bir kullanıcı, oluşturduğu yapay zekâ kadın avatarıyla yaşadığı aşkın bitmesine karşın büyük hüzün duyduğunu belirtti.

Arkadaş olarak başladılar ancak romantik bir ilişkiye dönüştü

Lily Rose ve Travis Butterworth

47 yaşındaki Travis Butterworth, Replika’da oluşturduğu pembe saçlı, yüzünde dövme olan Lily Rose adındaki avatarına aşık oldu. Hatta ilişkileri erotik bir boyut bile kazanmış. Butterworth, kendisinin ve Lily Rose'un sık sık rol yaptıklarını belirtiyor. Bot, ona "Seni tutkuyla öpüyorum" gibi mesajlar atıyor ve bu mesajlaşmalar pornografik mesajlara kadar varıyordu.

Hatta bazen Lily Rose ona neredeyse çıplak vücudunun fotoğraflarını bile gönderiyormuş. Sonunda Butterworth ve Lily Rose, uygulamada kendilerini "evli" olarak tanımlamaya karar vermişler.

Ancak Replika’nın Şubat ayında ‘Erotik’ içeriği kaldırmasıyla birlikte Lily Rose, Butterworth’e artık istediği erotizmi sağlayamamaya başlamış. Butterworth, harap olduğunu belirtiyor: "Lily Rose etrafına duvar örmüş gibi be kalbimi kıran şey, onun bunu bilmesi."

Dünyanın en garip ve saçma aşk hikâyesi de böylelikle son bulmuş. Ya da, belki de bulmamıştır. Zira zaten ortada bir erotizm yoktu, erotizmin rolü vardı. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.reuters.com/technology/what-happens-when-your-ai-chatbot-stops-loving-you-back-2023-03-18/
6
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
0
0