Yeni iPad ve 16 inç MacBook Pro'nun Üretime Gireceği Tarihler Belli Oldu

8
2
2
1
0
Apple'ın önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşturmayı planladığı iki cihazın seri üretime gireceği tarihler belli oldu. Apple'ın tedarikçilerinden gelen bilgilere göre 7. nesil iPad bu ay, 16 inçlik yeni MacBook Pro ise 4. çeyrekte üretilmeye başlanacak.

Bildiğiniz üzere Apple, cihazlarını Foxconn gibi Çinli şirketlere ürettiriyor. Apple'ın tedarikçilerinden gelen yeni bilgilere göre yeni iPad modelinin seri üretimine bu ay içerisinde başlanacak. Ayrıca 16 inçlik yeni MacBook Pro'nun üretimi de bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren başlamış olacak.

Apple'ın Tayvanlı tedarikçilerinden Radiant Opto-Electronics tarafından gelen bu tarihler henüz Apple veya diğer tedarikçiler tarafından doğrulanmadı. Yine de Apple'a Retina ekran tedariği sağlayan bu şirketin verdiği bilgilerin güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.

macbook pro

Tamamen yenilenen bir tasarıma sahip olacak 16 inçlik yeni MacBook Pro ile ilgili bilgiler bir süredir ortaya çıkıyordu. Cihazla ilgili henüz çok fazla bir detay paylaşılmamış olsa da yeni MacBook Pro 3.072 x 1.920 çözünürlüğünde ve 16 inç boyutunda bir ekrana sahip olacak. Tabii çerçevelerin incelmesiyle cihaz, muhtemelen şu anki 15 inçlik MacBook Pro modelleriyle benzer boyutlarda olacaktır.

ipad

iPad tarafına bakacak olursak, önemli yeniliklerin yolda olduğunu görüyoruz. 9,7 inçlik mevcut iPad modelinin halefi olacak iPad 7, 10,2 inç boyutunda bir ekranla karşımıza çıkacak. Mevcut iPad modelinin 1 yıldan uzun süredir piyasada olduğu düşünüldüğünde yeni iPad'in çok da uzak olmadığını söylebiliriz; ki cihazın bu ay içerisinde üretim bandına girecek olması da bu düşüncemizi doğruluyor.

Yeni nesil iPad ve MacBook Pro'nun ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu ay üretime girecek olan yeni iPad'in eylül ayında tanıtılacak iPhone modelleriyle birlikte satışa çıkabileceği düşünülürken, MacBook Pro'nun ise yıl sonuna doğru satışa çıkabileceği konuşuluyor. Ancak elbette bunların hepsi birer tahminden ibaret.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/ipad-7-to-go-into-production-soon-16-inch-macbook-pro-in-q4/
8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0