Yepyeni Tasarıma Sahip Opel Astra'nın Türkiye'ye Geleceği Tarih Açıklandı

20
3
1
1
0
Almanya'da üretimi başlayan altıncı nesil Opel Astra'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği açıklandı. Aracı yollarda görmeye iki aydan az bir zaman kaldığı ortaya çıktı.

Alman firması Opel, kompakt otomobiller pazarında yer alan modellerinden Astra'nın yeni modelinin yakında yollarda olacağını duyurdu. Altıncı nesil Opel Astra, tasarım anlamında dikkat çekici farklılıklara sahip olacak. 

Firmanın Almanya'daki tesislerinde üretilen otomobilin Eylül ayında Türkiye'de olacağı açıklandı. Yeni nesil Astra, yeni tasarım çizgileriyle ve sınıfında pek rastlamadığımız özellikleriyle otomobilseverlerin beğenisine sunulacak.

Yeni nesil yeni tasarım

2021 astra

Yeni Opel Astra üretimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Opel CEO'su Florian Huetti, “Yeni Astra, en küçük ayrıntısına kadar tutku ve özveriyle geliştirildi. Rüsselsheim’daki merkezimizde tasarlanan, geliştirilen ve üretilen bu yeni ürün, bize ek bir ivme kazandıracak” ifadelerini kullandı. Buradan da firmanın otomobilden beklentileri anlaşılabiliyor.

Aracın değişen tasarımında artık yalın ve keskin yüzeyler göze çarparken, bütün gereksiz kalan çizgiler budanmış durumda. Ayrıca Opel Vizor ile birlikte Astra'nın da çehresinin yeni Opel felsefesine uygun hale geldiğini görüyoruz.

2021 astra

Buna ek olarak yeni modelin, kendi sınıfında daha önce görmediğimiz bazı özelliklere de sahip olduğunu söylemek mümkün. Daha üst segmentlerde yer alan uyarlanabilir, parlamayan Intelli-Lux LED Pixel far teknolojisi bu otomobilde yer alıyor. Daha önce firmanın amiral gemileri Insignia ve Garland'da gördüğümüz bu farlar, 168 LED hücresiyle kompakt ve orta sınıf rakiplerinden çok daha iyi aydınlatmaya sahip. 

Aracın içinde de önemli değişiklikler göze çarpıyor. Öncelikle Pure Panel adlı tamamen dijital panel sayesinde analog göstergeler tarihe karışıyor. Genel olarak sistemler dokunmatik üzerinden kullanılsa da klima gibi bazı özellikler fiziki düğmelerle de kontrol edilebiliyor. Ayrıca araçta şirketin geliştirdiği AGR sertifikalı koltuklar bulunuyor. Böylece araç, segmentinden beklenenin çok üstünde bir uzun yol konforu sunuyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/photo/5966798/opel-astra-2021/
20
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
1
0