Yerli Helikopter Üretimi İçin Ar-Ge Çalışmalarına Başlandı!

0
0
0
0
0
Yerli Helikopter Üretimi İçin Ar-Ge Çalışmalarına Başlandı!
Balıkesir Sanayi Bölgesi’ndeki radyatör imalatı yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Baydar, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde trafo radyatörü imalatı yapan bir firmanın yerli helikopter üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarına başladığı açıklandı. Üretimi gerçekleştirecek firmanın Yönetim Kurulu Başkanı olan Baydar Tuncer, Kocaeli ve Balıkesir’de uzun yıllardır üretim yaptıklarını, artık havacılık sektörüne de giriş yapmak istediklerini belirterek şunları söyledi: 

"Biz havacılık sektöründe, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmaları yapmaya başladık. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Balıkesir ekonomisine ayrı bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir Amerikan firması ile Türkiye'de imalat için görüşmelerimiz devam ediyor. Balıkesir OSB'de şu anda Amerika'dan getirmiş olduğumuz modeller üzerinde çalışma ve Ar-Ge yapıyoruz. Ayrıca Balıkesir'e kompozit üretimiyle ilgili dünya devi yatırımcı bir firmanın gelmesiyle yerli helikopter çalışmaları daha da hızlanacak."

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ise firmanın hem Balıkesir’e hem de Türkiye’ye büyük faydalar sağlayacak bir girişimde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Savunma sanayi ve havacılık sektöründe son 10 yılda hükümetin vizyon projeleriyle ciddi anlamda başarı sağlandı. Bunun en somut örneği Atak helikopteri ile Altay tankı projelerinin gerçekleşmesidir. Yerli motor üretimini gerçekleştirdiğimizde yüzde 100 yerli, dışa bağımla olmayan bir savunma ve havacılık sektörümüz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0